«Λίγο νωρίς δεν πήγες να βρεις τον αδερφό σου;»: Τα σπαρακτικά αντίο για την 40χρονη νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στη Λιβύη

Συντετριμμένοι από το φριχτό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λιβύη όπου έχασε την ζωή της η 40χρονη Κρητικιά στρατιωτικός και τέσσερα ακόμα άτομα, εμφανίζονται οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς κανένας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως η ελληνική αποστολή που πήγε για ανθρωπιστική βοήθεια στην Λιβύη ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο ξάδερφος της Βασίλης Ανδρεαδάκης, την αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια:

«Μας κανείς πλάκα Ε…;; Λίγο νωρίς δεν πηγές να βρεις τον αδερφό σου…; Εσυ όμως σταθερή , δεν σταματούσες ποτέ… Διάβασμα – εκπαίδευση – εργασίες – μεταπτυχιακά – και άντε πάλι από την αρχή… Ένα μυαλό όλα αυτά … και όμως τ κατάφερνες ….. τώρα όμως τι…; Πηγές να προσφέρεις ακόμα μια φορά εκεί που το είχαν ανάγκη… γιατί αυτό σου άρεσε να κάνεις πάντα …… και γιατί μπορούσες…!!! και το αποτέλεσμα… Όλα μαύρα!δεν θα ξεχάστεις ΠΟΤΕ! Καλο ταξίδι αγαπημενη μου ξαδέρφη… Στο ΦΩΣ … Άγγελε μας».

«Βλέπω τις αναρτήσεις για τα γενέθλιά σου και δε μπορώ να το πιστέψω. Λένε “δε μπορείς να επιλέξεις ούτε πότε, ούτε πως θα πεθάνεις. Μπορείς να επιλέξεις όμως πως θα ζήσεις”Και εσύ επέλεξες το δρόμο της προσφοράς στον άνθρωπο. Καλό ταξίδι ψυχή. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά» γράφουν με συγκίνηση στη σελίδα της στο Facebook, οι φίλοι της, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι η Εύη τους έφυγε από τη ζωή.

«Είμαι ζωντανός νεκρός!!! Σε ειχα σαν αδελφή μου. Ησουν παρουσα οταν ήμουν φαντάρος για ο, τι χρειαστώ. Η αγαπη σου για μενα ηταν ανιδιοτελή. Ποτέ δε θα το πιστεψω!! Ποτέ!!! Σ’αγαπαω άπειρα αγαπημένη μου φίλη. Καλη αντάμωση Καλη Ανάσταση» γράφει ένας άλλος φίλος της.

Η Βάσω Μώραλη, νονά της 40χρονης, δήλωσε σοκαρισμένη με το θάνατο της Εύης και την περιέγραψε ως ένα φωτεινό πλάσμα που διψούσε για γνώση.

«Η Εύη, το κορίτσι μας. Ένα φωτεινό πλάσμα από βρεφική ηλικία, ένα φωτεινό πλάσμα, γεμάτο χαμόγελο, αθωότητα, καλοσύνη και γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Ήταν ένα γενναίο παιδί που αντιμετώπισε όλες αυτές τις δοκιμασίες της ζωής με απίστευτη ανδρειοσύνη. Στάθηκε στην οικογένεια και τους γονείς της μετά από τέτοιο πλήγμα και πάντα διεκδικούσε κάτι ανώτερο, όχι υλικό, ηθικό».

«Τελείωσε την Στρατιωτική Σχολή Νοσηλευτικής. Ήταν πολύ περήφανη που υπηρετούσε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Έβλεπε τον εαυτό της ως συνέχεια του θείου της και δεν σταματούσε ποτέ να παίρνει γνώσεις, νέες εμπειρίες, νέες εξειδικεύσεις».

Στην Αθήνα η κηδεία της

Στην Αθήνα αναμένεται να τελεστεί η κηδεία της 40χρονης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε o ξάδερφός της.

«Η ξαδέρφη μου ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της», ανέφερε συντετριμμένος ενώ ήδη οι συγγενείς της ετοιμάζονται να ανέβουν στην πρωτεύουσα για να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Η 40χρονη – με καταγωγή από την Κρήτη – εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στην 251 ΓΝΑ ενώ ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγο καιρό πριν είχε παντρευτεί. Πιο συγκεκριμένο, είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της τον περασμένο Ιούλιο.

Η ανατριχιαστική ανάρτησή της για το πώς επέλεξε να γίνει στρατιωτικός

Η ίδια πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι την ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανέφερε ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της ήταν ο γνωστός Βασίλης Ανδρεαδάκης που στις 23 Μαΐου την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του λέει να εγκαταλείψει το σκάφος εκείνος, βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…»!

Η τραγική ιστορία της

Ο χαμός της Εύης Ανδρεαδάκη εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος.

Σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 1980 στην περιοχή Λαμίας, λόγω πτώσεως και συντριβής του αεροσκάφους RF-5A της 349 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως της 111 Πτέρυγας Μάχης (Νέα Αγχίαλος), στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα