Λέσβος: Συνέλαβαν 33 Έλληνες επειδή έστησαν ξανά το σταυρό στην Απελή

Κάτοικοι της Λέσβου θέλησαν να στήσουν νέο σταυρό στο σημείο που βάνδαλοι είχαν καταστρέψει τον παλιό και η αστυνομία τους προσήγαγε

Συνολικά 33 άτομα προσήγαγε η αστυνομία της Λέσβου νωρίς το πρωί της Κυριακής, στην Απελή. Ομάδα ντόπιων είχε πάει στο σημείο ώστε να στήσει νέο σταυρό στη θέση Απελή στα Τσαμάκια, εκεί όπου άγνωστοι βάνδαλοι είχαν καταστρέψει τον παλιό.

Αρχικά οι άνδρες της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο του συμβάντος προέβησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ωστόσο οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί, θέλησαν να προσαχθούν όλοι μαζί , για να μην εκθέσουν τους δύο συμπολίτες τους.

Συνολικά 33 άτομα κρατούνται από το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Αστυνομίας. Οι παραπάνω συνελήφθησαν αφού τοποθέτησαν το μεγάλο μεταλλικό σταυρό, που ας σημειωθεί ότι κατασκευάσθηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση με τη χρήση γερανού.

Ο λόγος φυσικά για τη γνωστή από το καλοκαίρι υπόθεση της τοποθέτησης ενός σταυρού στη συγκεκριμένη ακτή, γεγονός που είχε χρησιμοποιηθεί από συγκεκριμένους κύκλους και προβλημάτισε αλλά και δίχασε μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας.

Όπως έγινε γνωστό σε βάρος των 33 σχηματίζονται δικογραφίες. Το γεγονός έχει πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα στα social media, καθώς οι συλληφθέντες με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από τη Αστυνομία μεταδίδουν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο στον οποίον κρατούνται.

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»