«Λεφτά υπάρχουν»: Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την viral φράση μετά από 14 χρόνια και το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Στο βήμα της Βουλής, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, οποίος επανάλαβε μετά από 14 χρόνια την φράση που «στοίχειωσε» το πολιτικό σύστημα πριν και μετά την έλευση των μνημονίων.

Χαρακτηριστικά είπε «λεφτά υπάρχουν» και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη υποστηρίζοντας ότι το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ αποδείχθηκε «προπαγανδιστική φούσκα».

Η επανειλημμένη φράση του Παπανδρέου

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε συγκεκριμένα «γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες και να θρηνεί ανείπωτες, άδικες και αχρείαστες τραγωδίες, όπως των Τεμπών, όταν μάλιστα σήμερα, λεφτά υπάρχουν»!

Με αφορμή τις εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 21/5 ανέφερε ότι πάμε σε αυτές «με πολίτες δυσαρεστημένους και σε βαθιά απορία».

Για το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να λάβει εντολή για να αλλάξει το Σύνταγμα, ο κ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε επίσης αν φταίει το Σύνταγμα «που καταπατάτε κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας, ισονομίας», «που τεμαχίζετε έργα για να διαπραγματεύεστε με επιχειρηματίες και τα οποία δεν ολοκληρώνονται και ποτέ, όπως η τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο», «για ό,τι χτίσατε ένα παρακράτος παρακολουθήσεων αντιπάλων, επιχειρηματιών αλλά και δικών σας ακόμα υπουργών;».

Για το νομοσχέδιο σχετικά με τη μετανάστευση, η οποία ήταν και η αφορμή της παρέμβασής του στη Βουλή, ισχυρίσθηκε ότι η κυβέρνηση επενδύει στη «μιζέρια»: «Όταν, τα χέρια στα χωράφια δεν επαρκούν και οι ανάγκες σε κάποια επαγγέλματα δεν καλύπτονται, έρχεστε με κάποιες διακρατικές συμφωνίες, να λύσετε δήθεν το πρόβλημα, με φτηνό εργατικό προσωπικό, το οποίο καταδικάζετε σε όρους γαλέρας, με άδηλο μέλλον, ενώ παράλληλα, δίνετε και σε κάποιους παραγωγούς και επιχειρηματίες μια προσωρινή λύση μέσω τυχαίας κατανομής εισαγομένων εργατικών χεριών, ανεξάρτητα από το αν μπορούν ή όχι να ανταποκριθούν στις ανάγκες».

Δείτε το video:

Related posts

Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση κτιρίου, σε σοκ ο υπάλληλος καθαριότητας που το βρήκε

Μήτροπολίτης Πατρών: Πόλεμος κατά πατρίδας και Ορθοδοξίας, αντισταθείτε

Λαγούμια τέλος για τον παλαιοχριστιανό Μανώλη – Ψάχνει άμεσα σπίτι και δουλειά