Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία»

Με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακία, αναφέροντας πως δεν θα χρειαστεί ούτε γκαρσόνια να γίνουν, ούτε να φύγουν στη Γερμανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και το μέτρο για την πρώτη αρωγή έως 10.000 ευρώ στους αγρότες, άκουσε τα αιτήματά τους στη Βόνιτσα και λέγοντάς τους πως ούτε γκαρσόνια θα γίνουν αλλά ούτε και θα μεταναστεύσουν στη Γερμανία.

Τι ανέφερε στους αγρότες

«Για μένα η στηριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτά τα δύσκολα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυαντού κοντά στους αγρότες με στηριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες με το κόστος της κίνησης και του ντίζελ και στο μέτρο του εφικτού γιατί οι δημοσιοονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενους από τη Βόνιτσα σε όλους τους αγρότες που βρίσκονται σε μπλόκα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των εργοδοτών ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη άμεσα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Δηλαδή, να ορίζει η κυβέρνηση κατώτατες τιμές στα προϊόντα τους, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο. «Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αγρότες στη Βόνιτσα.

Δείτε το video






Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»