Κροίσος ο Καραμολέγκος: Ποιο νέο προϊόν βγάζει και προκαλεί πανικό, ποιο το νέο εργοστάσιο. Χρυσές δουλειές

Ποιο νέο προϊόν βγάζει o Καραμολέγκος;

Με ζημιές, αν και περιορισμένες σε σχέση με τη χρήση του 2016, έκλεισε την περσινή χρονιά η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, με τη διοίκησή της να είναι απαισιόδοξη όσον αφορά τις προοπτικές βελτίωσης της κατανάλωσης.

Αντιθέτως διακρίνει και τη φετινή χρονιά στενότητα των καταναλωτών και αβεβαιότητα που συνδέεται με την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης. Ωστόσο η εταιρεία Καραμολέγκος στοχεύει σε κερδοφορία τη φετινή χρονιά μέσα από τη βελτιστοποίηση της εμπορικής της πολιτικής και την επέκταση των προϊόντων της.

Όσον αφορά την αλυσίδα Απολλώνιο θα εστιάσει στην ανάπτυξη των υπαρχόντων καταστημάτων, στην προσθήκη ακόμη ενός αλλά και στην επέκταση της γκάμας των προϊόντων.

Παράλληλα ξεκινά η λειτουργία στο νέο εργαστήριο σοκολάτας και πάστας ζάχαρης, που αποτελεί νέα δραστηριότητα για την εταιρεία με επέκταση σε χονδρική πέρα από το υπάρχον δίκτυο λιανικής. Εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα οι προοπτικές για τη ρουμανική αγορά εμφανίζονται θετικές. Ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο ήταν της τάξεως του 50%.

Πέρυσι η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, η οποία το Φθινόπωρο του 2016 ενίσχυσε το πορτοφόλιο των προϊόντων της με το brand Κατσέλης που σήμερα ελέγχει μερίδιο 8,7%, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της παρουσίασε οριακή μείωση 0,8% και διαμορφώθηκε στα 75,44 εκατ. ευρώ ενώ της μητρικής μειώθηκε 2,1% στα 54,43 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε 8,56 εκ. ευρώ έναντι 6,01 εκατ. ευρώ το 2016, η ζημιά προ φόρων σε ενοποιημένη βάση διαμορφώθηκε στα 2,8 εκ. ευρώ έναντι ζημιάς 6,5 εκατ. ευρώ το 2016 και σε επίπεδο μητρικής σε ζημιά 2,07 εκατ. ευρώ από ζημιά 6,28 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ οι ζημιές μετά φόρων άγγιξαν τα 2,44 εκατ. ευρώ για τον όμιλο, έναντι ζημιών 4,71 εκ. ευρώ και για τη μητρική οι ζημιές περιορίσθηκαν στα 1,47 εκατ. ευρώ από ζημιές 4,46 εκατ. ευρώ το 2016.

Πέρυσι ο κλάδος του ψωμιού Καραμολέγκος παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ 5,5% σε τεμάχια αλλά πτώση 3,9% σε αξία, γεγονός που δείχνει και το μέγεθος των πιέσεων που ασκήθηκαν στις τιμές (πτώση τιμής ανά τεμάχιο 8,9%), όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας Καραμολέγκος.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τον χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου, η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου του πρώην ομίλου Μαρινόπουλου από την Σκλαβενίτη, επέτεινε τον ανταγωνισμό των αλυσίδων και αυτό εκφράστηκε με επιπλέον πιέσεις για παροχές και προωθητικές ενέργειες από τους προμηθευτές, επισημαίνεται στην ίδια έκθεση.

Αναφορικά με την πολιτική της Καραμολέγκος τον περασμένο Αύγουστο με την μεταβολή του τιμοκαταλόγου και των παροχών σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων της απέκτησε αυξημένες δυνατότητες ελέγχου και μεγαλύτερη ευελιξία στις εμπορικές της κινήσεις, σημειώνει στην οικονομική της έκθεση η Καραμολέγκος.

Πηγή

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα