Κουρουμπλής: «Υπήρχε από νωρίς πληροφορία για νεκρούς στο Μάτι, αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή»

Στην παραδοχή πως είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της τραγωδίας στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή» προέβη μιλώντας στoν ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όταν ρωτήθηκε αναφορικά με τη σημερινή δήλωση-βόμβα του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών οι οποίοι έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι, πως με τους άνδρες του βρήκαν τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και ειδικότερα προτού νυχτώσει καν, και ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε πως όντως «υπήρχε αυτή η πληροφορία» αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής, αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Εντούτοις, δεν απάντησε στην επισήμανση του επικεφαλής των ΟΥΚ πως ήταν επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην βγει στη δημοσιότητα η ύπαρξη νεκρών. Επιπλέον, παρέλειψε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το γιατί αργά στο βράδυ στην ενημέρωση του πρωθυπορυγού στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ είχαν περάσει ήδη πολλές ώρες από την πρώτη αναφορά για την ύπαρξη νεκρών, κανείς δε μίλησε για θύματα, αλλά αντ’ αυτού συνέχιζαν να κάνουν λόγο για «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι».

Ακούστε το παρακάτω ηχητικό από την συνέντευξη του κ. Κουρουμπλή στο protothema:

Πηγή

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα