Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε η μετάλλαξη και στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 περιοχές

Σε ποιες άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα έχουν εντοπιστεί τα υπόλοιπα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού

Περισσότερα από τρία μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στην Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πτολεμαΐδα και Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει το newsit.gr τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού εντόπισε το εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Πλέον τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι τουλάχιστον 62 σε όλη την χώρα και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι τα περιστατικά δεν εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, οι επιστήμονες εικάζουν ότι υπάρχει διασπορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο newsit.gr η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναφοράς Βορείου Ελλάδος, Άννα Παπά – Κονιδάρη για τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα:

«Είναι ταυτοποιημένα τρία περιστατικά από το μεταλλαγμένο Βρετανικό στέλεχος. Λίγα δείγματα εξετάσαμε μέχρι τώρα. Το γεγονός είναι ότι ήταν σε διαφορετικές περιοχές, σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σπάνιο. Δεν είναι στη Θεσσαλονίκη. Εμείς εξετάζουμε μόνο αυτά που έρχονται σε μας, όχι τα δείγματα των νοσοκομείων. Υπάρχει παντού πιστεύω», τονίζει η Καθηγήτρια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ), τα οποία θα ανακοινωθούν συνολικά στο τέλος της εβδομάδας.

Νωρίτερα, την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού και στην Βόρεια Ελλάδα και τις ενδείξεις διασποράς στην περιοχή, αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: typosthes.gr

Related posts

“Ένοχοι και οι 12”: Καταπέλτης η Εισαγγελέας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Το βιντεοσκόπησε και γελούσε με τους φίλους του: Άντρας στη Θάσο δελέασε γατούλα με μεζέ και τη χτύπησε στο κεφάλι με μπουκάλι μπίρα

“Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα;” Τραγούδια και κλάματα στην κηδεία του Φλωρινιώτη-Πώς αντέδρασε η γυναίκα του στο φέρετρο