Κόλαφος η Εισαγγελέας για τη δολοφονία του Άλκη: «Ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές των αιώνιων εχθρών τους»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως για τους 12 χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου.

Ξεκινώντας την αγόρευσή της η Κυριακή Κλιάμπα, σχολίασε την κατάθεση της ιατροδικαστή, Λήδας Κοβάτση και τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτήν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μάρτυρας κατέθεσε την αλήθεια, επιστημονικά τεκμηριωμένη», ενώ επανέλαβε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων και όχι μόνο στον 19χρονο φοιτητή που έπεσε νεκρός την μοιραία νύχτα.

Τι ανέφερε η ιατροδικαστής

«Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την υπεράσπιση, είχαν πρόθεση για απλή σωματική βλάβη που όμως “τυχαίως” κατέληξε σε επικίνδυνη βαριά. Χτύπημα που στοχεύει στη βουβωνική χώρα αποδεικνύει τον ανθρωποκτόνο δόλο του δράστη. Επιχείρησαν να σκοτώσουν και τους φίλους του Άλκη. Μπορώ να έχω πρόθεση να σκοτώσω αλλά να μην το πετύχω, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν αναιρεί οτι επιχείρησαν σκοτώσουν και τον Δημήτρη και τον Άγγελο. Δυστυχώς για τους κατηγορουμένους αυτή είναι η αλήθεια», τόνισε και στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Α.Β., φίλο του Άλκη και θύμα της επίθεσης που δέχθηκε χτυπήματα με το δρεπάνι.

«Ο Α.Β. ήταν αυτός που είδε τον φίλο του να ξεψυχά, ήταν αυτός που τον σήκωσε και τον κράτησε όρθιο για δύο λεπτά. Ήθελε δικαίωση, να βρεθούν αυτοί που είχαν σκοτώσει τον φίλο του, τον κολλητό του. Δεν τον ένοιαζε να μιλήσει για τον εαυτό του (στην ιατροδικαστική εξέταση), το μυαλό του έχει κολλήσει στον Άλκη, όπως εκείνη τη νύχτα φώναζε το όνομά του, όπως έγραψε στο Facebook ‘Άλκη ζεις’», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, χαρακτηρίζοντας την επίθεση “άνανδρη”.

Η κυρία Κλιάμπα, ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν, κάνοντας λόγο για μίσος και μια ανελέητη επίθεση. «Ενα, δύο, τρία θύματα, θα ήταν “επίτευγμα” για αυτούς”, είπε και σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι “χτυπούσαν ένα κεφάλι με μανία, βάναυσα, όπως μία μπάλα στο γήπεδο».

«Τα πραγματικά στοιχεία για τον ανθρωποκτόνο δόλο των κατηγορουμένων είναι τόσα πολλά που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης», τόνισε η εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν αλλά δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν περισσότερες ζωές εκείνη την νύχτα. «Οι κατηγορούμενοι δεν πήγαν οργανωμένοι και οπλισμένοι για να προκαλέσουν απλώς μια βαριά ή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πήγαν για να αφαιρέσουν τις ζωές των εχθρών τους, καθώς με τα χτυπήματά τους στόχευαν στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος», τόνισε.

Η εισαγγελική λειτουργός επανέλαβε στην αγόρευσή της ότι έγινε προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου από την μεριά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

Related posts

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας