Κλείδωσε η πληρωμή: Ποιοι δικαιούνται το έκτακτο δώρο των 600 ευρώ-Πότε πιστώνονται

Σύμφωνα με δηλώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη, αναφέρεται καθαρά  η μισθοδοτική κατάσταση όσων δικαιούνται το νέο έκτακτο δώρο των 600 ευρώ. Η ημερομηνία πλησιάζει και το δώρο θα καταβληθεί άλλοτε ολόκληρο και άλλοτε μειωμένο στους δικαιούχους.

Το έκτακτο δώρο των 600 ευρώ

Με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση θα πληρωθεί το έκτακτο Δώρο των 600 ευρώ στους αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και γενικά όλο το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα γίνει ξεχωριστή πίστωση για το έκτακτο Δώρο των 600 ευρώ από την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας.Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος μετράει αντίστροφα από την 18η Δεκεμβρίου και μετά, καθώς στην εγκύκλιο του αρμόδιου αν. υπουργού ΟΙκονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, που δημοσιεύτηκε αναφέρεται καθαρά πως η ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση αποστέλλεται μέχρι και την 18η Δεκεμβρίου 2022 στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.

Συνεπώς από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πληρωμή των 600 ευρώ. Ωστόσο στην εγκύκλιο ανοίγει και ένα “παράθυρο” πληρωμής του έκτακτου Δώρου εντός Ιανουαρίου, καθώς ο φόρτος των εορταστικών πληρωμών είναι προφανώς μεγάλος. Έτσι δια παν ενδεχόμενο, διευρκινίζεται πως “εφόσον δεν καταστεί δυνατή η καταβολή της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2022, η εν λόγω καταβολή δύναται, κατ’ εξαίρεση, να λάβει χώρα εντός του μηνός Ιανουαρίου 2023”.Η πληρωμή είναι ακατάσχετη και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τις 18 Δεκεμμβρίου, σύμφωνα με τις προθεσμίες υποβολής αρχείων στο σύστημα πληρωμής της.Στην εγκύκλιο αναφέρεται πώς θα υπολογιστεί το Δώρο των 600 ευρώ και ποιοι θα το λάβουν ακέραιο, όπως επίσης ποιοι θα υποστούν μειώσεις.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα