«Κίνημα της πετσέτας»: Κλιμάκια σε Πάρο και Νάξο – Ξηλώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες λόγω των ελέγχων

Από σήμερα Σάββατο 5/8, κλιμάκια της κυβέρνησης βρίσκονται στην Πάρο και στην Νάξο για να πραγματοποιήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους σχετικά με την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Η κινητοποίηση των αρχών ήρθε μετά την πρωτοβουλία των πολιτών για ελεύθερες παραλίες, γνωστό ως «κίνημα της πετσέτας».

Τι είναι το «κίνημα της πετσέτας»

Στελέχη των αρμοδίων κρατικών φορέων έχουν μεταβεί σε παραλίες των δύο νησιών και με μεζούρες, μετρούν την απόσταση των ομπρελοκαθισμάτων από τη θάλασσα και το συνολικό μήκος που καλύπτουν, σε άμεση σχέση με τις άδειες.

Από τις προηγούμενες ημέρες, το Υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει να ανακαλεί άδειες δεκάδων υπαλλήλων, δίδοντας εντολή να ταξιδέψουν στα νησιά με σκοπό την πραγματοποίηση ελέγχων βάσει καταγγελιών (είτε επισήμων, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων) για παραβάσεις των συμβάσεων παραχώρησης από πλευράς ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

Πέραν της Πάρου, υπάλληλοι έχουν καταφθάσει ήδη στη Νάξο για αυτοψίες, ενώ, οι έλεγχοι θα επεκταθούν στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Μήλο, την Κρήτη, τη Χαλκιδική και τα νησιά του Ιονίου.

Δείτε το video

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα