Κηδεύεται σήμερα ο 29χρονος αστυνομικός, Χρήστος Κουρουνιώτης – «Δεν υπάρχει δικαίωση» λέει ο αδελφός του

Στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Καλλιθέας Πατρών, στις 2μ.μ., θα τελεστεί σήμερα Tετάρτη 20/12/2023 η κηδεία του 29χρονου Χρήστου Κουρουνιώτη, του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασε τη ζωή του σε καταδίωξη στην ΕΟ Αθηνών–Κορίνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, μεταδίδει το pelop.gr.

Οδύνη και σπαραγμός για τον άδικο χαμό του νεαρού ένστολου Πατρινού

Σπαρακτικά λόγια του πατέρα του «ασχολήθηκαν με την Αστυνομία, γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα…». Ο πρωτότοκος γιος του ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους γονείς για τον θάνατο του αδελφού του.
Χθες, συνελήφθη 17χρονος ρομά για την θανάσιμη καταδίωξη. Φέρεται πως είχε εμπλακεί και το 2022 στην καταδίωξη του Περάματος, όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ομοφύλος του. «Ξέρω ότι έχει συλληφθεί ένας άνθρωπος. Δεν νιώθω καλύτερα. Τι να νιώσω; Δικαίωση; Δεν υπάρχει κάποια δικαίωση. Χάθηκε ο αδερφός μου και θα κοιτάμε για μία κλοπή που αύριο θα είναι έξω;» δήλωσε ο 33χρονος αδελφός του αδικοχαμένου Χρήστου.

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού δεν μπορεί να συγκριθεί με πολλά επαγγέλματα και είναι λάθος διαχρονικό των κυβερνήσεων που δεν την έχουν αναγνωρίσει νομοθετικά» δήλωσε ο αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Στην ταυτοποίηση δυο Ρομά, ενός 17χρονου και ενός 20χρονου, προχώρησαν οι Αρχές αναφορικά με την καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στην οποία σκοτώθηκε ένας 29χρονος αστυνομικός στον Ασπρόπυργο.

Οι δυο Ρομά αναζητούνται από τις Αρχές ενώ συνολικά η συμμορία απαρτιζόταν από τέσσερα άτομα.

Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει οι Ρομά

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα σε μόλις μια νύχτα είχε κλέψει η συμμορία των Ρομά που καταδίωκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονο αστυνομικού στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με το MEGA, οι τέσσερις Ρομά είχαν προλάβει να κλέψουν τέσσερα οχήματα μέσα σε λίγη ώρα, με την συμμορία να γίνεται αντιληπτή και να καταφεύγει προς τον Ασπρόπυργο.

Η καταδίωξη δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, όταν το περιπολικό που καταδίωκε το κλεμμένο όχημα, πάτησε απότομα φρένο μετά από τον επικίνδυνο ελιγμό που πραγματοποίησε ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος με αποτέλεσμα η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να συγκρουστεί με το περιπολικό.

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»