Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Η συγκλονιστική στιγμή που ο βασιλιάς Καρόλος,με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρετά για πάντα τη μητέρα του

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σήμερα η κηδεία της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας, με τον κόσμο των “γαλαζοαίματων” αλλά και τον απλό λαό να θρηνεί για την τελευταία του Βασίλισσα των επόμενων χρόνων. Υπενθυμίζεται πως μετά από τη Βασίλισσα Ελισάβετ στον θρόνο έχει ανέβει ο Βασιλιάς Κάρολος και μετά από αυτόν διαδέχονται στη σειρά αρσενικοί διάδοχοι για τον θρόνο.

Όλη η Μεγάλη Βρετανία αλλά και ο κόσμος θα παρακολουθήσει συγκλονισμένος την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου μετά από 70 ολόκληρα χρόνια στον θρόνο. Η κηδεία της μετατρέπεται σε ιστορικό γεγονός. Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο θα παραστούν στην κηδεία της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας.

Το φέρετρο με τη βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στο Αββαείο και ξεκίνησε η ακολουθία.

Ο βασιλιάς Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ, τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και οι τρεις εγγονοί της, ο Γουίλιαμ, ο Χάρι και ο Πίτερ Φίλιπς συνόδευσαν τη σορό της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Τα βλέμματα του Κάρολου και της Άννας την ώρα της πομπής αποτυπώνουν τον πόνο τους για το θάνατο της μητέρας τους. Ο Βασιλιάς Κάρολος με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα