“Kατοικούμε σε ένα μπ@@@λο”: Τα είπε “χύμα” ο Χρήστος Κούτρας για τα Τέμπη

Δεν βρίσκονται λέξεις για να περιγράψει κανείς αυτό που ζούμε από την ώρα που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη.

Τα λόγια του Χρήστου Κούτρα

Ο Χρήστος Κούτρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό ξέσπασε προς όλους με αφορμή και τις φωτογραφίες των αγνοουμένων, λέγοντας πως ζούμε σε ένα μπουρδέλο και δίκιο έχει ο άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, έγραψε: “Εδώ και μια ώρα έχω μπροστά μου τις φωτογραφίες των παιδιών που αγνοούνται . Χαμογελαστές φατσούλες απ τα social media, ανέμελες στιγμές όμορφα παιδιά γεμάτα ζωή . Ζωή που κόπηκε γιατί κατοικούμε σε ένα μπουρδέλο. Και πιθανότατα προσβάλω το μπουρδέλο γιατί έχει κάποια οργάνωση . Δεν μου αρέσει να γράφω σε αυτό το ύφος. Σκέφτομαι όμως τους γονείς . Που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με κόπο, με αγάπη , με φόβο, με αγωνία με όνειρα. Και καλούνται να θάψουν ό,τι απέμεινε από αυτά. Να θυμηθούν τι φορούσαν λίγο πριν τα αποχαιρετήσουν . Τι είπαν την τελευταία φορά που μίλησαν στο τηλέφωνο .

“Δεν θα αλλάξει το παραμικρό”

Και μετά να αναρωτηθούν το γιατί . Όταν έγινα πατέρας κατάλαβα αυτό που έλεγε και λέει ακόμη η μητέρα μου “πάρε με αγάπη μου όταν φτάσεις”. Τρέμω κάθε μέρα . Σκέφτομαι αυτούς τους ανθρώπους και δεν αντέχω . Δεν αντέχω και γιατί καταναλώνουμε και προβάλουμε πολύ Πολάκη , πολύ ριάλιτι, πολύ μαλακία και με τα σοβαρά ασχολούμαστε μετά την τραγωδία . Δεν έχουμε μάθει τίποτα . Και πιθανότατα δεν θα μάθουμε. Δεν ξέρω αν έχουμε αυτό που μας αξίζει ή αυτό που τελικά θέλουμε. Δεν έχω καμία ελπίδα πως θα αλλάξει το παραμικρό . Είμαι απαισιόδοξος”.

Είναι λυπηρό να μην υπάρχει αχτίδα αισιοδοξίας για να αλλάξει κάτι σ΄αυτή τη χώρα. Δυστυχώς το πάμε και όπου βγει, το έχουμε κατά κάποιο τρόπο κάνει σύνθημα “γηπεδικό” ίσως και το έχουμε υιοθετήσει ως πολίτες. Το ψάρι όμως βρωμάει από το κεφάλι και η πολιτεία και οι πολιτικοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»