Κάτοικος Χαλανδρίου πυροβόλησε με καραμπίνα στο κεφάλι Ρομά

Την ώρα που οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική σκορπούσαν τον θάνατο, ένα άλλο συμβάν -με προφανή ρατσιστικά κίνητρα- έλαβε χώρα στο Χαλάνδρι, δεν έλαβε όμως της δέουσας προσοχής από την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως έκανε γνωστό η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας ΡΟΜΑ του Δήμου Χαλανδρίου, Ελένη Δεσιώτη, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Πάτημα και ενώ παιδιά έπαιζαν στον δρόμο μιας γειτονιάς «ένας κάτοικος που ενοχλήθηκε από χόρτα που είχε κόψει ένας γείτονάς του Ρομά, και με τον αέρα μπήκαν στην αυλή του, θεώρησε σκόπιμο να “λύσει” το πρόβλημα που τον εκνεύρισε, βγάζοντας μια καραμπίνα και πυροβολώντας από το μπαλκόνι του εν ψυχρώ τον Ρομά στο κεφάλι 2 φορές, μπροστά στην εμβρόντητη γειτονιά και τα τρομοκρατημένα πιτσιρίκια που παίζανε.

Μέχρι δε να έρθει η αστυνομία είχε στρέψει την καραμπίνα σε κάποιους που έτρεξαν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα καθυστερώντας έτσι την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή ο άνθρωπος χαροπαλεύει».

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.1’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Μέσα στην ανείπωτη θλίψη για όλη αυτή την τραγωδία που συνέβη και μας συγκλόνισε όλους θα ήθελα να κοινοποιήσω ένα ακόμη…

Gepostet von Eleni Desiotou am Dienstag, 24. Juli 2018

Ο δράστης συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου πήρε ξεκάθαρη θέση, αναφέροντας ότι «η αποτρόπαιη αυτή επίθεση μας θέτει το καθήκον να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τον ρατσισμό σε όποια μορφή και αν εκδηλώνεται».

Ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου για την εγκληματική επίθεση στο Πάτημα ΙΙ Χαλανδρίου (26/7/2018)

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οργή του για την αναίτια ένοπλη επίθεση εναντίον του Κ.Κ., μέλους της κοινότητας των Ρομά της περιοχής Πάτημα II. Το θύμα 42 ετών και πατέρας ενός μικρού παιδιού, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση στην κατεύθυνση της αρμονικής συνύπαρξης στην γειτονιά χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων του τοπικού συλλόγου των Ρομά και της διοίκησης του Δήμου.

Επίσης, θα ήταν παράλειψη αν δεν τονιζόταν η ψυχραιμία και ωριμότητα, με τις οποίες η οικογένεια του θύματος αλλά και ολόκληρη η κοινότητα των Ρομά, αντιμετώπισαν την εγκληματική ενέργεια.

Η αποτρόπαιη αυτή επίθεση μας θέτει το καθήκον να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τον ρατσισμό σε όποια μορφή και αν εκδηλώνεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί εμπράκτως στην οικογένεια του θύματος και θα υπερασπιστεί την ισότητα, την ισονομία και τη αρμονική συμβίωση των κατοίκων της πόλης μας.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

[altsantiri.gr]

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα