«Κάθε μέρα θα μικραίνεις μέχρι να εξαφανιστείς» Η ανάρτηση της Ιλιάδας Ευ. Κοθρά που συγκλονίζει

Η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά είναι μία από τις πιο επιδραστικές Ελληνίδες εντός αλλά και εκτός κοινωνικών δικτύων.

Η ιδρύτρια του Living-Postcards, που τόσο πολύ έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας, καλύτερης και πιο ισχυρής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι πολυσχιδής και καταξιωμένη. Με σπουδές πάνω στο marketing – τεχνικές πωλήσεων, στη διαφήμιση, στις δημόσιες σχέσεις, τη φωτογραφία και την υποκριτική, η Ιλιάδα-Ευαγγελία δουλεύει πολύ, δημιουργεί και ανακαλύπτει «χαμένους θησαυρούς» της χώρας.

«Δεν ‘θα αλλάξει’. Οσα λουλούδια και αν φέρει. Οσα λόγια απολογητικά και αν ξεστομίσει. Και δεν θα είναι εύκολο ‘να σηκωθείς και να φύγεις’. Δεν θα έχεις την δύναμη. Και εκείνες που σε χλευάζουν για το πόσο ‘θύμα’ είσαι, προφανώς και δεν έχουν μπεί ποτέ στα ‘δικά σου παπούτσια’. Προφανώς δεν ξέρουν τι σημαίνει να σου αφαιρούν αργά-αργά και το τελευταίο ίχνος αυτο-πεποίθησης και αυτο-σεβασμού.

Δεν είναι κάτι που γίνεται αμέσως. Θέλει χρόνια. Και γίνεται πολύ ‘γλυκά’. Ξαφνικά δεν θα έχεις ‘άποψη’ αλλά και αν έχεις δεν θα έχει σημασία καθώς είναι σίγουρο πως ‘θα την πετάξεις πάλι την κοτσάνα σου’. Δεν θα έχεις στήριξη στα δύσκολα, γιατί ‘τόσες άλλες τα καταφέρνουν μια χαρά, μόνο εσύ είσαι γκρινιάρα και υστερική’. Δεν θα μπορείς να ελέγχεις την ζωή σου, ούτε θα έχεις πολλές επιλογές. Θα είσαι σύντομα μια απο αυτές που αποκαλώ ‘συν-οδηγος’. Θα κάτσεις δίπλα του, εκείνος θα οδηγάει εξαιρετικά επικίνδυνα, αλλά εσύ δεν θα αντιδράσεις. Ποτέ. Ακόμα και αν στις πίσω θέσεις κάθονται αμέριμνα τα παιδιά σας. Δεν θα αντιδράς, θα συ-γκαλύπτεις συμπεριφορές που συχνά θα τις δικαιολογείς λόγω κούρασης/κρίσης/ηλικίας/ανασφάλειας για το αύριο.

Η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά -Φωτογραφία Aggeliki Soultatou

Και κάπως έτσι, αρχίζουν όλα. Από τα ‘μικρά και αθώα’ που δείχνουν το πραγματικό ‘ποιόν’ του ποιόν αγαπάς. Μπορεί να το πιστεύει πως σε λατρεύει. Αλλά είναι λατρεία που μόνο κακό σου κάνει. Μπορεί να μην φτάσει ποτέ στα άκρα. Μπορεί ποτέ να μην σηκώσει χέρι αλλά εσύ θα νιώθεις την λεκτική βία σε όλες της τις μορφές.Κάθε μέρα θα ‘μικραίνεις’ μέχρι να ‘εξαφανιστείς’ από εσένα. Θα το δεχτείς? (15900 / 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS)

Πηγή tilestwra.com

Related posts

Είπε το πιο σημαντικό: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια της 50χρονης Ελισάβετ λίγη ώρα πριν την κατασπαράξουν τα σκυλιά

Τα παιδιά της τα άκουσαν όλα: Δεν το χωρά ανθρώπινος νους – Έτσι έγινε η επίθεση σκύλων στην 50χρονη γυναίκα

«Κρατήσου, Γιώργο, μείνε μαζί μας»: Κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα