Κάθε διάσωση είναι μία νίκη: Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο του Έλληνα διασώστη

Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει το πλάνο ενός μωρού που πιπιλάει το δάχτυλο ενός Έλληνα διασώστη και λυγίζουν και οι πιο δυνατοί.

Κάθε διάσωση είναι μια νίκη

Το βρέφος βρισκόταν δύο μέρες στο κρύο και στα συντρίμμια και είναι η πρώτη στιγμή που νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά, προκαλώντας – έστω για λίγο – χαμόγελα χαράς σε όσους καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν ζωντανούς ανθρώπους μέσα στα χαλάσματαΌπως έγραφε η λεζάντα του βίντεο στα τουρκικά, «ευχαριστούμε για το θαύμα που ήρθε μετά από 40 ώρες». Κάθε παιδί που βγάζουν οι διασώστες από τα συντρίμμια είναι σαν δικό τους παιδί.

Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια στην Τουρκία, είναι φάροι ελπίδας μετά την συνταρακτική καταστροφή από τον σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς.Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια, είναι φάροι ελπίδας / AP – Hussein Malla

Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια, είναι φάροι ελπίδας / AP – Hussein Malla
Μια μάνα με το μωρό της άντεξαν 55 ολόκληρες ώρες κάτω από τα ερείπια στο Γκαζιάντεπ. Το βρέφος χρειάστηκε οξυγόνο και τα σωστικά συνεργεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για το μωρό και τη μητέρα του.Ένας μικρό παιδί, μόλις ενάμιση έτους, η Μακάλ, ανασύρθηκε ζωντανό, μετά από 56 ώρες. Το σπίτι της ήταν στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ο πατέρας της, λυτρωμένος, ξέσπασε σε κλάματα όταν η κορούλα του βγήκε ζωντανή από τα χαλάσματα.

Δείτε το βίντεο

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»