Κασσελάκης: «Κρατίδιο της Τουρκίας» αποκάλεσε το ψευδοκράτος ο υποψηφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Κρατίδιο της Τουρκίας» αποκάλεσε το ψευδοκράτος ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω. Η ατάκα αυτή προκάλεσε αίσθηση.

Τι ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, του κρατιδίου του δικού τους. Αντί να απαντάει επί τόπου». Τότε ένας από τους δημοσιογράφους τον ρώτησε αν εννοεί το ψευδοκράτος, και ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ τα μάζεψε, λέγοντας: «ναι, το ψευδοκράτος».

«Όπως ο κ. Ερντογάν είχε αναγνωρίσει την μουσουλμανική μειονότητα μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Αναφερόμενος στην στρατιωτική θητεία, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε: «Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό και πολύ καλές απολαβές. Για την δεύτερη γραμμή και για όλον το συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Η θητεία θα γίνει σε συνεννόηση με την κοινωνία. Ο σκοπός είναι να μην χάνει ένας νέος 9 μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά, μη παραγωγική. Η κοινωνική θητεία πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Ο χρόνος που ξοδεύει ένας ενήλικας όταν μπαίνει στην θητεία του πρέπει να είναι παραγωγικός. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι».

Δείτε το video

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»