«Κάποιοι έσπευσαν βιαστικά να προεξοφλήσουν την αξία μου»: Η πρώτη δημόσια απάντηση -καρφί- του Μιχάλη Χατζηγιάννη μετά την ανάληψη καθηκόντων

Kαλεσμένος σε εκπομπή της Κύπρου, βρέθηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, οποίος μίλησε για την απόφασή του να αποδεχθεί τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κύπρου.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η θέση στην πολιτική της Κύπρου

Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» και δήλωσε αρχικά, για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα: «Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια, όταν ο ίδιος έκανε την διατριβή του στην Αθήνα κι εγώ έκανα τις πρώτες μου εμφανίσεις με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε. Επειδή ήμασταν και δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι, κρατήσαμε επαφή, δημιουργήσαμε μία φιλία η οποία μέσα στα χρόνια έδεσε και έχουμε πλέον μία οικογενειακή σχέση».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η πρόταση για να αναλάβει τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, του έγινε μόλις 48 ώρες πριν την ανακοίνωση. «Του εξέφρασα τη μεγάλη τιμή για την πρόταση που μου έκανε, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ, γιατί αφήνω πίσω μία διαδρομή 30 χρονών και δεν είναι εύκολο», εξήγησε.

Για τις αρνητικές κριτικές που έχει ακούσει για την απόφασή του, δήλωσε: «Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πώς παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή, είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο, ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής».

«Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα. Προτιμώ να μείνω στωικός, αλλά θα απαντήσω», επισημαίνει.

Τέλος, δήλωσε πως όπως όλοι, έτσι και ο ίδιος, θα άξιζε λίγο χρόνο για να αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει. «Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός, έσπευσαν βιαστικά κάποιοι να προεξοφλήσουν την αξία μου, με αμφισβήτησαν κατευθείαν, πριν καν αναλάβω. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει και δεν λέω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν δεν είμαστε ικανοί, εδώ είμαστε κι αν δεν πετύχουμε θα πάμε στο σπίτι μας», δήλωσε κλείνοντας.

Related posts

Προσοχή τις επόμενες ώρες – Πότε έρχεται και νέα επιδείνωση μέσα στην εβδομάδα

Ραφαήλ Παγώνης: Το παιδί-θαύμα του ελληνικού τένις κατέκτησε τον τίτλο στο Ρότερνταμ

Στην μνήμη των 57 ψυχών: Δάκρuσαν οι ουρανοί σήμερα στο τρıσάγιο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδία