Καμπανάκι Κικίλια: Οι «κόκκινες» περιοχές και η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στους άνω των 75

Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,ανέφερε τις περιοχές της Ελλάδα που βρίσκονται στο κόκκινο και εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 75.

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ο 7ημερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χτες ήταν 547 κρούσματα ανά ημέρα ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 48 χρόνια. «Έχουμε μία αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα περισσότερα νέα κρούσματα παρουσιάζονται στην ηλικιακή ομάδα άνω των 75 ετών κάτι που είναι ανησυχητικό» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 5324. Από αυτά τα 2724 εντοπίζονται στην Αττική και τα 951 στην Κεντρική Μακεδονια.

Περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται στις Π.Ε. Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας. Επίσης, προβληματισμός υπάρχει λόγω των νέων κρουσμάτων οι Π.Ε. Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική και κυρίως ο Βόρειος, Κεντρικός και Νότιος τομέας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»