«Καμπανάκι» Κικίλια για την «κακοκαιρία Ciaran» – Έρχεται έκτακτo δελτίο από την ΕΜΥ

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μίλησε στο LIVE NEWS για την κακοκαιρία Ciaran αλλά και για το νέο νομοσχέδιο της που αφορά στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται πριν την εκδήλωση κρίσεων.

Τα νέα μέτρα για την κακοκαιρία

Μιλώντας για τη νέα κακοκαιρία, ο Βασίλης Κικίλιας, είπε το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ θα βγει αύριο στη 1 το μεσημέρι.

«Έχω ζητήσει να γίνει μια σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων. Θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει και πού θα φτάσουν αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε πλημμύρες στο Μιλάνο και Ντουμπάι. Είναι προφανές πως η κλιματική κρίση είναι εδώ. Η Πολιτική Προστασία έχει ευθύνη και από αυτό το νομοσχέδιο την παίρνει, γιατί μπορεί να βλέπει πού γίνονται και εάν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα. Η δομή των αρμοδιοτήτων θα είναι απλοποιημένη στο νέο νομοσχέδιο ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Υπάρχουν κακοτεχνίες, μπαζωμένα ρέματα και τώρα θα έρθουμε να προσπαθήσουμε να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».

Σε σχέση με τον Κηφισό, ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως δεν είχε αρμοδιότητα να πάει αλλά πήρε έγκριση από τον πρωθυπουργό.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να πάω, αλλά είχα αρμοδιότητα να προστατεύσω τον κόσμο και την κοινωνία και το έκανα μετά από έγκριση της κυβέρνησης. Με τη δυνατότητα να κηρύξω την περιφέρεια Αττικής και τους δήμους με το ”κατεπείγων”, μπήκαν εργολάβοι και καθαρίζουν ρέματα. Μπορεί τα μεγάλα έργα να ξεκινούν πιο δύσκολα αλλά αυτά είναι ένα πρώτο βήμα. Μπορώ να εγγυηθώ πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να προστατέψουμε τους πολίτες».

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως η Πολιτική Προστασία είναι ένα σύνολο προσπαθειών για να διασωθεί ο κόσμος και όπως είπε χαρακτηριστικά: «θα παλέψουμε για αυτό χωρίς να μείνουμε άπραγοι».

«Άρα εάν κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν θέλει να κάνει τη δουλεία του, τότε θα έχει τα προβλεπόμενα. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να μην σταματήσω σε τίποτα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε πως θα τα δίνουμε όλα για να προστατέψουμε τους πολίτες».

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα