Καμπανάκι από το meteo: 28η Οκτωβρίου στο «κόκκινο» – Έρχονται αφύσικες θερμοκρασίες για την εποχή

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου καθώς σύμφωνα με το meteo αυξάνεται και άλλο η θερμοκρασία.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, με τις υψηλές τιμές της να διατηρούνται έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια) τις μεσημεριανές ώρες αύριο και το Σάββατο θα βρίσκεται 13-14 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στη χώρα μας, η κίνηση των θερμών αέριων μαζών θα έχει ως αποτέλεσμα οι μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους τις επόμενες ημέρες να κυμανθούν 5-6 βαθμούς υψηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Επιπλέον, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Μάρτης γδάρτης: Τα Μερομήνια μίλησαν! Πυκνό χιόνι σ’ όλη την χώρα!

Τα Μερομήνια προέβλεψαν ότι ο χειμώνας θα είναι δυσάρεστος και απαιτητικός. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, αναμένεται να έχουμε πολλές βροχές, έντονο κρύο και χιονοπτώσεις αυτή τη σεζόν, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Αυτά θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με τις Μερομήνια.

Σύμφωνα με μια αρχαία μέθοδο πρόβλεψης του καιρού, αναμένεται να υπάρξει βελτίωση στις καιρικές συνθήκες από το τέλος του Μαρτίου έως τις αρχές του Απριλίου.

Ο καιρός για τον Οκτώβριο 2023

Με φθινοπωρινές θερμοκρασίες και φυσιολογικές αυξομειώσεις ξεκινά ο μήνας. Από τα μέσα Οκτωβρίου και έπειτα θα υπάρξει απότομη αλλαγή του καιρού, ενώ προς τα τέλη θα υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές με σύννεφα αλλά και έντονη βροχή από τα βορειοδυτικά

Ο καιρός για τον Νοέμβριο 2023

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα Mερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας θα είναι ήπιος, ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Ο καιρός για τον Δεκέμβριο 2023

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα Μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός για τον Ιανουάριο 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Ο καιρός για τον Φεβρουάριο 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Ο καιρός για τον Μάρτιο 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους, ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ο καιρός για τον Απρίλιο 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη