Καμμένος: «Ο Στρατός θα γκρεμίσει αυθαίρετα» – Κωσταράκος: «Ο Στρατός δεν γκρεμίζει το σπίτι κανενός»

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στην συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι συμφωνεί με την κατεδάφιση αυθαιρέτων και μάλιστα ότι οι Ένοπλες δυνάμεις θα βοηθήσουν σε αυτό.

«Να καταλάβουν ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, κάποιο νόμοι, που προβλέπουν δρόμους διαφυγής προς τη θάλασσα, δεν είναι σχέδια επί χαρτού. Αφορούν την ασφάλεια όλων των πολιτών. Και αν ζητηθεί η συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων σε αυτό το κομμάτι είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Η απάντηση στον υπουργό ήρθε από τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλη Κωσταράκο που έκανε επ’αυτού δημοσίευση στο Twitter σχολιάζοντας:

«Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για λάθος ή παρεξήγηση. Σε αυτή τη χώρα, ο Στρατός δεν γκρεμίζει τα σπίτια κανενός!!»

Δείτε την σχετική ανάρτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κ. Μιχαήλ Κωσταράκου:

Υπενθυμίζουμε, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, διεμήνυσε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή να κατεδαφιστούν όλες οι αυθαίρετες κατοικίες οι οποίες βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και στον αιγιαλό.

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν καταγραφεί 2.500 αυθαίρετα και 650 κτίσματα στον αιγιαλό, τα οποία θα κατεδαφιστούν.

Πηγή

Related posts

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν