«Καλό Παράδεισο, δάσκαλε»: Θλίψη στον χώρο της δημοσιογραφίας – «Έφυγε» από τη ζωή ο αθλητικογράφος, Άγγελος Βουτσέλης

Θλίψη στον δημοσιογραφικό χώρο για τον Άγγελο Βουτσέλη, που οι συνάδελφοι και φίλοι θρηνούν για τον χαμό του. Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!

Άγγελος Βουτσέλης: Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωσή για τον θάνατο του Άγγελο Βουτσέλη:
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο και μέλος του Συνδέσμου, Άγγελο Βουτσέλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής (23/4), σε ηλικία 88 ετών. Ο Άγγελος Βουτσέλης γεννήθηκε το 1935. Ήταν απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε σε πολλά Μέσα επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.
Συγκεκριμένα, εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Τα Νέα» και στο ένθετό της «ΟΜΑΔΑ», «Μεσημβρινή», «Σημερινά», ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης στο 5ο πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Ο Άγγελος Βουτσέλης υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση την αθλητική δημοσιογραφία. Ήταν εργατικός και έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από τους συναδέλφους.
Ο συνάδελφός μας αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σπυριδούλα, τον γιο τους Λάμπρο και τα εγγόνια τους Φιλήμονα-Άγγελο και Άρτεμη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συλλυπείται θερμά τους οικείους του Άγγελου Βουτσέλη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Άγγελο Βουτσέλη

Ένας πολύ καλός συνάδελφος και φίλος, o Άγγελος Βουτσέλης, «έφυγε» χθες και η αθλητική δημοσιογραφία έχασε ένα εκλεκτό μέλος της. Οι παλαιότεροι αναγνωρίζουν το πάθος και την εργατικότητά του και ήταν από τους κορυφαίους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Ο Άγγελος όμως δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρόφιλος. Αγαπούσε τα σπορ και είχε γνώσεις και για το μπάσκετ, το βόλει, το στίβο, το τένις, ενώ δεν έπαψε να βρίσκεται στα γήπεδα ακόμη κι όταν συνταξιοδοτήθηκε.
Αξέχαστες στιγμές ζήσαμε εντός και εκτός δημοσιογραφικών γραφείων και προσωπικά του είμαι ευγνώμων, γιατί ήταν αυτός που εισηγήθηκε την πρόσληψή μου στο «Έθνος». Και είναι κάτι που δεν το ξεχνώ. Μάλιστα στην επετειακή έκδοση της εφημερίδας για τα έξι πρώτα χρόνια ζωής της, δεν μπορούσα να μην σταθώ στο γεγονός αυτό και μεταξύ άλλων, είχα γράψει:
«Θυμάμαι σαν να’ ταν χτες, το πρώτο μου φλερτ με το «Έθνος. Ήταν Τετάρτη 23 Μαΐου 1983. Έγινε σε γήπεδο και υπήρξαν ένα σωρό συγκυρίες. Προορισμός μου ήταν το «κλειστό» της Λ. Αλεξάνδρας. Έπαιζε Παναθηναϊκός – Απόλλων Π. στο μπάσκετ και κάλυπτα τον αγώνα για την «Αθλητική Ηχώ». Ήθελε μία ώρα για ν’ αρχίσει το ματς και για να «σκοτώσω» το διάστημα αυτό, πήγα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου για να χαζέψω έναν φιλικό αγώνα γυναικών μεταξύ δύο γερμανικών ομάδων. Ήταν το ορεκτικό πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Στις δημοσιογραφικές θέσεις συνάντησα τον Άγγελο Βουτσέλη, τον οποίο γνώριζα αρκετά χρόνια από τις συνεργασίες του στην «Μπάλλα».
-Γεια σου Άγγελε.
-Στο ημίχρονο να σου πω κάτι».
Υπέθεσα ότι θα ήθελε Να μου δώσει τίποτα χειρόγραφα για την εφημερίδα. Όμως έπεσα έξω.
-Σ’ ενδιαφέρει να αναλάβεις το ρεπορτάζ του μπάσκετ στο «Έθνος»;
-Φυσικά.
Την επόμενη μ’ έφερε σε επαφή με τον τότε επικεφαλής του αθλητικού τμήματος, τον κ. Χρ. Σβολόπουλο, τον πρύτανη της αθλητικής δημοσιογραφίας και από την Πρωταπριλιά του ’83 με άλλους τέσσερις συναδέλφους, τον Αργύρη Κοκκινάκη, τον Νίκο Νάρνο, τον Τάσο Παπαχρήστου και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, ενταχθήκαμε στην μεγάλη οικογένεια του «Έθνους».
Καλό ταξίδι Άγγελε… Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ρούλα και τον αγαπημένο του γιο Λάμπρο.

Το έργο του

Επί σειρά δεκαετιών, ο Άγγελος Βουτσέλης ήταν ένας από τους πιο μαχητικούς ρεπόρτερ που ασχολείτο με τα θέματα του Ολυμπιακού. Ανάμεσα σε άλλα, με τα ρεπορτάζ του κάλυψε την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας μας στη δεκαετία του ’60, αναπτύσσοντας σχέση αλληλοεκτίμησης με τον θρυλικό, Μάρτον Μπούκοβι.
Ικανές για να γραφούν τόμοι είναι οι ιστορίες που έζησε από κοντά, όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού. Βλέπετε, τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 ένας ρεπόρτερ είχε την ευθύνη για να καλύψει τη θεματολογία όλων των τμημάτων ενός συλλόγου.

Έως και την έλευση του κορονοϊού στη ζωή μας, ο Άγγελος Βουτσέλης είχε τη θέση του στα δημοσιογραφικά θεωρεία του σταδίου Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός ήταν η ζωή του έως και την τελευταία του πνοή, καθώς χθες βράδυ, κόπηκε το νήμα της σε ηλικία 88 ετών.
Πάντα θα τον θυμάμαι για το αναλυτικό βλέμμα του, όπως μπορεί εύκολα να το διακρίνει κάποιος σε αυτή τη φωτογραφία από τη δεκαετία του ’70, ανάμεσα στον πατέρα μου και τον κ. Κώστα Μυλωνά.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Εφυγε από τη ζωή ο Αγγελος Βουτσέλης που θα τον θυμάμαι πάντοτε με εκτίμηση, σεβασμό, αγάπη και ευγνωμοσύνη διότι το 1982, στο “Εθνος” σε μια εποχή που υπήρχαν δάσκαλοι στη δημοσιογραφία, έκανε ένα μάτσο τα χειρόγραφα μου και τα πέταξε στο καλάθι. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!
Καλό Παράδεισο, δάσκαλε, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του…

Το αντίο των συναδέλφων

Η δημοσιογραφία αποχαιρετά με θλίψη τον Άγγελο Βουτσέλη που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 88 ετών, χθες το βράδυ.
Ο Άγγελος Βουτσέλης γεννήθηκε το 1935. Ήταν απόφοιτος της Παντείου και εργάστηκε σε πολλά Μέσα επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.
Συγκεκριμένα, εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Τα Νέα» και στο ένθετό της «ΟΜΑΔΑ», «Μεσημβρινή», «Σημερινά», ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης στο 5ο πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον θάνατο του τονίζει πως :
«Ο Άγγελος Βουτσέλης υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση την αθλητική δημοσιογραφία. Ήταν εργατικός και έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από τους συναδέλφους».
Τα μέλη του Δ.Σ. και όλοι εμείς εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σπυριδούλα, στον γιο του Λάμπρο και στα εγγόνια του Φιλήμονα-Άγγελο και Άρτεμη.
Καλό του ταξίδι…

“ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ, Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΥΤΣΕΛΗΣ (ΣΤΗ ΜΕΣΗ), Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1ΟΕΤΙΑ ΤΟΥ 60! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΘΡΥΛΑΡΑ…

Παρακάτω η πιο συγκινητική ανάρτηση

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα