Καλείται να δώσει εξηγήσεις: Στο ΑΤ ο σταθμάρχης Λάρισας, οι ευθύνες, η αμέλεια και ο διορισμός πριν ένα μήνα

Μετά την μοιραία τραγωδία, στα Τέμπη, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 85 να έχουν τραυματιστεί.

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι προς το παρόν άγνωστα ωστόσο εικάζεται πως οφείλεται σε λανθασμένη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στον κόμβο της Λάρισας, καθώς τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Τραγωδία Τέμπη: Το χρονικό του συμβάν

Η τραγωδία συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, μετά τις 23:00 όταν εμπορικό τρένο με προορισμό από Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα συγκρούστηκε μετωπικά με την αμαξοστοιχία IC 62 της Hellenic Train που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με 350 επιβάτες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ μετά τον σταθμό της Λάρισας, η επιβατική αμαξοστοιχία αντί να παραμείνει στην άνοδο μπήκε στην κάθοδο με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια γραμμή με το ίδιο τρένο με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση.

Τραγωδία Τέμπη: Στο ΑΤ ο σταθμάρχης

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στο τμήμα βρίσκονται και ο κλειδούχος του σταθμού, αλλά και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train, με τους τρεις τους να εξετάζονται προανακριτικά.

Ο υπεύθυνος του σταθμού είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και πριν από έναν μήνα έγινε σταθμάρχης Λάρισας.

Οι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία μεταξύ των οποίων και οι μηχανοδηγοί είναι όλοι νεκροί.

Τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας ήταν αυτά που ουσιαστικά διαλύθηκαν από τη σύγκρουση καθώς έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών και έπιασαν φωτιά.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα