Υπάρχει και 2ος «κόκκινος άγγελος» σαν του Π. Φαλήρου και ήταν στην Μύκονο

Και όμως υπάρχει και δεύτερος κόκκινος άγγελος, ίδιος με αυτόν που προκάλεσε τα απίστευτα γεγονότα στο Παλαιό Φάληρο. Εκτός από αυτόν του Παλαιού Φαλήρου, που άγνωστοι τον γκρέμισαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, υπάρχει και άλλος, ο οποίος μάλιστα ήταν όλο το καλοκαίρι στη Μύκονο.

Εκείνος, όμως, είχε καλύτερο τέλος, αφού κατέβηκε από τη θέση μόλις ολοκληρώθηκε η έκθεση της γκαλερί που τον φιλοξενούσε.

Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου μίλησε στο iefimerida.gr για τον δεύτερο Phylax και σχολίασε πως στο Νησί των Ανέμων το άγαλμα αγκαλιάστηκε από ντόπιους και τουρίστες και σε όσους δεν άρεσε απλώς το αγνόησαν και σε καμία περίπτωση δεν προχώρησαν σε βανδαλισμούς.

«Το καλοκαίρι ήταν στη Μύκονο, Μάλιστα άρεσε σε πολύ κόσμο. Σταματούσαν και φωτογράφιζαν το άγαλμα, είτε φωτογραφίζονταν μαζί του. Ετσί είναι. Σε μία ανοιχτή κοινωνία, σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, αναφερόμενος στο περιστατικό της Πέμπτης: «Οταν είναι εσωστρεφής η κοινωνία, τότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και καχύποπτοι με τέτοια γεγονότα. Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων, μειοψηφική μεν, που λειτουργεί έτσι. Είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να τρομάζει τη δημοκρατία. Οταν ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβει και τι θα βγει από μέσα».

Τα δύο αγάλματα είναι παρόμοια, απλώς ο Phylax της Μυκόνου έχει πιο μικρά φτερά και ήταν στο νησί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Τι θα γίνει με το σπασμένο άγαλμα

Αναφερόμενος στο κατεστραμμένο άγαλμα του Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Γεωργίου είπε πως το γλυπτό έχει υποστεί αρκετές ζημιές. «Μπορεί να επισκευαστεί, ωστόσο δεν ξέρω αν θα βρεθεί χορηγός ώστε να αποκατασταθεί το έργο και να ξαναμπεί στη θέση του στο Παλαιό Φάληρο, γιατί αυτό είναι και το θέμα».

Ο κόκκινος άγγελος της Μυκόνου:

[iefimerida]

Related posts

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Πύργο: Θείος της 11χρονης ο 37χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της στην Ηλεία

Ευρωεκλογές 2024: Το πρώτο αποτέλεσμα του Exit poll