Ηλικιωμένοι γκέι 89 και 85 ετών αποφασίζουν να παντρευτούν μετά από 50 χρόνια σχέσης

Ένα ηλικιωμένο γκέι ζευγάρι από την Αυστραλία που ήταν μαζί για 50 χρόνια ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να παντρευτούν μετά την νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Ο 85χρονος Arthur Cheeseman και ο 89χρονος John Challis, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία γκέι ζευγάρια της χώρας και πάντα ήλπιζαν να μπορέσουν κάποια στιγμή να παντρευτούν.

Και μετά από το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης που δείχνει ότι περίπου το 62% των ανθρώπων υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση αυτή, επιβεβαίωσαν στο ABC ότι θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου το επόμενο έτος.

Ο κ. Challis πιστεύει ότι η ιστορική ψηφοφορία τους έδωσε “αξιοπρέπεια, υπόληψη και θέση στην κοινωνία” και πως πλέον τους κάνει να νιώθουν πως είναι “ίδιοι με όλους τους άλλους.”

Ο συνταξιούχος φαρμακοποιός και ο σύντροφός του, οι οποίοι γνωρίστηκαν το 1967 σε μια γκαλερί τέχνης, σχεδιάζουν να κάνουν έναν ήσυχο γάμο τον Ιανουάριο.

Ο κ. Challis πρόκειται να γιορτάσει το επόμενο έτος τα 90α γενέθλιά του και είπε ότι μπορούν ακόμη να συνδυάσουν τα δύο γεγονότα.

Πρόσθεσε ότι το να πάρουν το πιστοποιητικό γάμου δεν θα τους έκανε απλά ίσους με τα άλλα μέλη της κοινωνίας, αλλά θα τους έδινε και δικαιώματα σε κληρονομικά θέματα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, 7.817.247 άτομα ήταν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων σε σύγκριση με τα 4.873.987 που ήταν κατά.

Το νομοσχέδιο εισήχθη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο λίγες μόνο ώρες μετά τα αποτελέσματα, γεγονός που αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα για την επίσημη απόφαση.

Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull κάλεσε τους βουλευτές να λάβουν σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα και να δεσμευτούν να νομιμοποιήσουν τον γάμο ομοφυλοφίλων πριν από τα Χριστούγεννα.

διαφορετικό

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»