Ιατρικό θαύμα: 100 γιατροί διαχώρισαν τα σιαμαία αγόρια που είχαν ενωμένο εγκέφαλο, μετά από 7 εγχειρήσεις

Ο Μπερνάρντο και ο Αρτούρ Λίμα που είναι σχεδόν 4 χρονών έχουν κάνει παραπάνω από 7 χειρουργεία για να πάψουν να είναι σιαμαίοι.

Η μεγάλη μέρα

Οι δύο τελευταίες επεμβάσεις είχαν διάρκεια 33 ώρες, προκειμένου οι γιατροί να μπορέσουν να χωρίσουν τα αγόρια που γεννήθηκαν ενωμένα στην περιοχή των εγκεφάλων τους.

Ονομάζονται κρανιοπαγή δίδυμα και η περίπτωσή τους είναι εξαιρετικά σπάνια. Για το διαχωρισμό τους χρειάστηκαν περισσότεροι από 100 γιατροί και νοσοκόμοι. «Πάντα πίστευα, πάντα είχα πολλές ελπίδες, όμως ποτέ δεν είχα την βεβαιότητα. Την βεβαιότητα ότι θα μπορέσω να τα διαχωρίσω γιατί ήταν πολύ δύσκολο. Είχα όμως ελπίδα και πίστη. Και έμαθα μια φράση ότι όταν έχεις 1% ευκαιρία πρέπει να έχεις 99% πίστη» δήλωσε ο νευροχειρουργός Γκαμπριέλ Μοφαρέτζ.

Το δύσκολο χειρουργείο

Οι χειρουργοί πέρασαν μήνες εξασκώντας διάφορες τεχνικές σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας πριν ξεκινήσουν αυτήν την λεπτή διαδικασία. Με δεδομένο ότι τα σιαμαία αγόρια είναι σχεδόν 4 ετών είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία σιαμαία με ενωμένους εγκεφάλους που έχουν διαχωριστεί.

«Μόλις τελειώσαμε με την εγχείρηση διαχωρισμού των διδύμων. Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά, είχαμε μια άψογη, άψογη ομάδα με τον γιατρό Μοφαρέτζ και όλα πήγαν πραγματικά καλά» δήλωσε ο χειρουργός Ογουάσε Τζιλάνι.

Related posts

Είπε το πιο σημαντικό: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια της 50χρονης Ελισάβετ λίγη ώρα πριν την κατασπαράξουν τα σκυλιά

Τα παιδιά της τα άκουσαν όλα: Δεν το χωρά ανθρώπινος νους – Έτσι έγινε η επίθεση σκύλων στην 50χρονη γυναίκα

«Κρατήσου, Γιώργο, μείνε μαζί μας»: Κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα