Η ζωή νίκησε: Διασώστες έβγαλαν ζωντανούς από τα συντρίμμια τρεις ανθρώπους

Η ομάδα διάσωσης της Αργεντίνης, κατάφερε να σώσει τρεις ανθρώπους, από τα εγκλωβισμένα ερείπια στην Χατάι.

Χθες Τετάρτη 15/2, τρεις ανθρώπους στη μητροπολιτική περιοχή της Χατάι, που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα από τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διάσωση τους κατορθώθηκε «εννιά ημέρες έπειτα από την καταστροφή» που προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες θανάτους, αναρίθμητους τραυματισμούς και άφησε άστεγο μεγάλο μέρος των κατοίκων της πληγείσας περιοχής, επισήμαναν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής Σαντιάγο Καφιέρο.

Σεισμός Τουρκία: Περήφανη η Αργεντινή

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν την Τετάρτη ήταν δυο ενήλικοι κι ένα παιδί, στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων, διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση.

Οι διασώστες που συμμετέχουν στην αποστολή ανήκουν στην υπηρεσία διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (υπάγεται στο ΥΠΕΞ) της Αργεντινής, στην ομοσπονδιακή αστυνομία και στο εθνικό σύστημα διαχείρισης κινδύνου (υπάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας).

Η Αργεντινή «μοιράζεται την υπερηφάνεια και τη χαρά της για το γεγονός πως η είδηση αυτή, εν μέσω της τεράστιας τραγωδίας, μας επιτρέπει να αγκαλιάσουμε τη ζωή, την αλληλεγγύη και την ελπίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Καφιέρο εξήρε μέσω Twitter τον «επαγγελματισμό» και την «αλληλεγγύη» της αποστολής της Αργεντινής στην Τουρκία.

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»