Οι σταρ της Βουλής :Εκείνοι που Μπήκαν και εκείνοι που Έμειναν Έξω…

Η μάχη των λαμπερών υποψηφίων δεν είχε να κάνει με σταυρούς προτίμησης. Ποιοι βρίσκονταν στις λίστες αλλά δεν μπήκαν στη Βουλή, ποιοι κέρδισαν την έδρα;

Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν διαφορετικές για τους πολίτες, αλλά και για τους υποψήφιους, αφού δεν υπήρχε σταυρός προτίμησης, αλλά μόνο επιλογή κόμματος. Οι υπεύθυνοι των κομμάτων είχαν τοποθετήσει στις λίστες ανθρώπους πολύ γνωστούς, με εμπλοκή στον καλλιτεχνικό χώρο, ηθοποιούς, δημοσιογράφους, αθλητές, αλλά και κάποιους που είναι λαμπεροί πολιτικοί και ενεπλάκησαν με κάποιο τρόπο με τη σόουμπιζ.

Κάποιοι κατάφεραν να μπουν και κάποιοι άλλοι έμειναν εκτός νυμφώνος.

Ποιοι μπήκαν στη Βουλή

Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλη από το ΚΚΕ και η Έλενα Κουντουρά με τους ΑΝΕΛ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών εκλέγεται η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία και ο Γιώργος Αμυράς με το Ποτάμι.

Από τη Νέα Δημοκρατία, εκλέγεται η δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή, ενώ ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας ξαναμπαίνει στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται στην περιφέρεια Λαρίσης η Άννα Βαγενά και στην Αιτωλοακαρνανία ο Γιώργος Βαρεμένος. Η Έλενα Ράπτη διατηρεί τη θέση της στη Βουλή καθώς επανεκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στη νέα Βουλή θα έχει μια θέση και ο γνωστός πολίστας Γιώργος Μαυρωτάς που ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, αλλά και ο Νίκος Ορφανός, επίσης υποψήφιος με το Ποτάμι, .

Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής

Ο Πύρρος Δήμας με το ΠΑΣΟΚ, η Ραλλία Χρηστίδου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελένη Γερασιμίδου και η Λίλα Καφαντάρη με το ΚΚΕ, αλλά και η Νόνη Δούνια με τη Νέα Δημοκρατία.

via

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»