Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ σήκωσαν πανό για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπιζε την λονδρέζικη Τότεναμ στην Κύπρο και οι οπαδοί του σήκωσαν πανό για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αφαιρέθηκαν από τον Τόμας Μπρους και μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806. Οι προσπάθειες του ελληνισμού για επιστροφή τους είναι έντονες τις τελευταίες δεκαετίες και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έστειλαν το μήνυμά τους στο ματς με την Τότεναμ.

«Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί» και «φέρτε τα Μάρμαρα πίσω», ενώ ανάμεσα στα δύο πανό είχαν υψώσει ένα ακόμη με τη φωτογραφία της Ακρόπολης.

Ένα μεγάλο πανό, με το οποίο οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ «υπενθύμιζαν» στους Βρετανούς τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, υψώθηκε στην εξέδρα του ΓΣΠ, με αφορμή την αναμέτρηση της κυπριακής ομάδας με την Τότεναμ, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Οι οπαδοί της κυπριακής ομάδας έγραψαν στο πανό «η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί» και «φέρτε τα μάρμαρα πίσω», ενώ ανάμεσα στα δύο πανό είχαν υψώσει ένα ακόμη με τη φωτογραφία του Παρθενώνα.

Δείτε τη διαμαρτυρία των Κύπριων οπαδών, οι οποίοι επέλεξαν το συγκεκριμένο ματς ώστε το μήνυμα της εικόνας να μεταφερθεί μέσω των βρετανικών καναλιών που θα μετέδιδαν το παιχνίδι.

[gazzetta] [politis]

Related posts

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της