Η οικογένειά του δεν τα κατάφερε: Σκυλάκος ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια μετά από 8 μέρες

Άντεξε για οκτώ μέρες στα συντρίμμια ένας σκύλος με το όνομα Royce, στην πόλη Σαμαντάγκ της Τουρκίας και τους συγκίνησε όλους.

Η διάσωσή του

Το ζώο διασώθηκε και παραδόθηκε στον αδερφό του κηδεμόνα του. Η οικογένειά του σκύλου είχε μετακομίσει στη Σαμαντάγκ έχοντας καταφέρει να επιβιώσει από το σεισμό στη Σμύρνη το 2020. Όμως σε αυτόν το σεισμό δυστυχώς όλα τα μέλη του σπιτιού βρέθηκαν νεκρά. Ο σκυλάκος ήταν ο μόνος που επέζησε και για αυτό τον πήρε ο αδερφός του αποθανόντα κηδεμόνα του.

Πάνω από 41.000 άνθρωποι σε Τουρκία και Συρία έχασαν τη ζωή τους από το φονικό σεισμό, ενώ σύμφωνα με τις αρχές από τη σφοδρή σεισμική δόνηση κατέρρευσαν περίπου 44.000 κτίρια.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί

Χιλιάδες παραμένουν άστεγοι, ενώ περισσότεροι από 2,2 εκατ. είναι οι εκτοπισμένοι που έχουν εγκαταλείψει εντελώς τις πληγείσες περιοχές. Ο Ερντογάν έσπευσε να τονίσει πως στις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή 30.000 κατοικιών στις περιοχές.

Περισσότερες από 175.000 σκηνές και 5.400 κοντέινερ έχουν στηθεί στις σεισμόπληκτες ζώνες.

Ο Ερντογάν επίσης σημείωσε πως η εκτίμηση της κατάστασης των κτιρίων, δεκάδες χιλιάδες από τα οποία έχουν καταστραφεί, θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε πως επρόκειτο για ένα «εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο» και πως οι σεισμοί ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες».

Η συγκινητική στιγμή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα