«Η μητέρα ούρλιαζε»: Τι είπε ο αστυνομικός που απεγκλώβισε το παιδάκι στην Θεσσαλονίκη

Χάρη στη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. απεγκλωβίστηκε το 1,5 ετών αγοράκι που είχε κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός που βοήθησε στον απεγκλωβισμό του παιδιού είπε ότι η μητέρα ούρλιαζε «το παιδί μου». Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, το παιδάκι έπαιζε με το κουμπί κλειδώματος με αποτέλεσμα να κλειδωθεί στο αυτοκίνητο ενώ η μητέρα του βρισκόταν έξω από αυτό.

Τι ανέφερε ο αστυνομικός που έσωσε το παιδάκι

Ο Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Χρήστος Γκανάτσιος, ο οποίος ήταν αυτός που απεγκλώβισε το παιδάκι, είπε:

«Δεν ρωτήσαμε πόση ώρα βρίσκεται το παιδί στο αυτοκίνητο. Με την άδειά της και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο το οποίο έχουμε πάνω μας, κάναμε θραύση του πίσω αριστερού παραθύρου πίσω από τον οδηγό, προσπαθώντας να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουμε το ανήλικο το οποίο ήταν δεμένο. Έσπασα το παράθυρο, εισήλθα εντός, άνοιξα την πόρτα από την πλευρά του ανήλικου για να παραλάβει η μητέρα το παιδί της. Το παιδάκι ήταν φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζαμί για να σπάσει. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλειδωμένο σε ένα αυτοκίνητο, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για να το βγάλεις και η θερμοκρασία συνεχώς να ανεβαίνει», σημείωσε ο κ. Γκανάτσιος.

Thestival.gr Αστυνομικός που έσωσε το 1,5 ετών αγοράκι από το αυτοκίνητο
Πώς συνέβη το περιστατικό
Το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν την περιπολία τους στην περιοχή της Πυλαίας, βρήκαν μία γυναίκα έξω από ένα ΙΧ να κλαίει με λυγμούς και να ζητά βοήθεια.

Όταν πλησίασαν είδαν ότι εντός του αυτοκινήτου είχε κλειδωθεί το μωρό της, το οποίο νωρίτερα είχε δέσει στο παιδικό του κάθισμα. Το αμάξι ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά βρισκόταν μέσα στο ΙΧ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος ξεκλειδώματος, καθώς η οδηγός δεν είχε πάνω της δεύτερα κλειδιά.

Τότε, οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο θραύσης κρυστάλλων έσπασαν το παράθυρο που βρισκοταν στην αντίθετη πλευρά από αυτή που βρισκόταν το παιδί και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αγοράκι.

Το παιδί τρόμαξε από τον θόρυβο της θραύσης του τζαμιού, ωστόσο αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν οι αστυνομικοί αργούσαν λίγο παραπάνω.

Τελικά η γυναίκα πήρε το παιδί στην αγκαλιά της και οι αστυνομικοί δέχτηκαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες, τόσο από την ίδια, όσο και από διερχόμενους και γείτονες που άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Related posts

Η δικαιοσύνη μίλησε: Ισόβια στον 51χρονο που δoλoφóνnσε τη 40χρονη σύζυγό του στη Ζάκυνθο

Πανελλήνια συγκίνηση: Η χαρά έγινε τραγωδία 8 μέρες μετά – Φωτογραφίες από τον γάμο της άτυχης Άντζελας

“Μου αξίζει που βρίσκομαι εδώ”: “Σπάει” τη σιωπή του ο 34χρονος μητροκτόνος, το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο