Η επιστήμη κατά τι φτωχότερη: «Έφυγε» νωρίς ο Θεσσαλονικιός γιατρός Αναστάσιος Κελέκης

Ο γνωστός ακτινολόγος Αναστάσιος Κελέκης, γνωστός στον κύκλο των φίλων και γνωστών του και ως Doctor Tassos έφυγε απο κοντά μας.

Ποιος ήταν ο Τάσος

Ο γνωστός ακτινολόγος τα τελευταία περίπου 10 χρόνια είχε μεταναστεύσει εν μέσω της οικονομικής κρίσης και ζούσε στο Ντουμπάι. Είχε καταφέρει μάλιστα να αναδειχθεί όχι μόνον ως κορυφαίος στην ειδικότητά του, αλλά και ως πανεπιστημιακός ιατρός Κλινικής Ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Ντουμπάϊ «Mohammed Bin Rachid Univercity of Medicine».
Απόγονος μίας δυναστείας ακτινολόγων, με απώτερη καταγωγή από την Μικρά Ασία, και πιο συγκεκριμένα από την Τριγλία της Βιθυνίας, ακολούθησε τον δρόμο του συνονόματου παππού του, ο οποίος ίδρυσε το πρώτο ακτινολογικό εργαστήριο στην Θεσσαλονίκη, το 1925. Tον ίδιο δρόμο της συγκεκριμένης ιατρικής επιστήμης είχαν ακολουθήσει και τα περισσότερα συγγενικά του πρόσωπα και μέλη οικογένειάς του.

Ο καρκίνος τον λύγισε

Το Νοέμβριο του 2020 διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου. Στο διάστημα που ακολούθησε υπεβλήθη σε κάθε απαραίτητη χημειοθεραπεία και διετήρησε την ψυχραιμία του μέχρι τις τελευταίες ημέρες.

Όμως, ο doctor Tassos, όπως ήταν ευρέως γνωστός, δεν είχε μόνο σημαντικό επιστημονικό του έργο. Η άσβεστη επιθυμία του για το αρχαιοελληνικό ευ ζην τον είχε αναδείξει ήδη από τα νεανικά του χρόνια, στην «ψυχή» κάθε παρέας και τον είχε ανακηρύξει για όλους τους φίλους και γνωστούς του, σε «πρεσβευτή» της dolce vita.

Φανατικός ΠΑΟΚτσής, παρακολουθούσε με θρησκευτική ευλάβεια όλους τους αγώνες του «Δικέφαλου Αετού» και σχολίαζε επί ώρες με τους διαδικτυακούς του φίλους τα τεκταινόμενα.

«Έζησες τρεις ζωές αντί για μία». Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια τον αποχαιρέτησε πριν από λίγες ημέρες ο φίλος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το αντίο των συναδέλφων

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Α.Π.Θ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΛΕΚΗ».

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και οι Πρόεδροι των Τμημάτων Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής και Οδοντιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θλίψη πληροφορήθηκαν την απώλεια του Διατ. Λέκτορα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΛΕΚΗ και εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Το «CLUB ΠΑΟΚ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» τον αποχαιρετά

Τον Τάσο Κελέκη που έχασε και αυτός την μάχη από την επάρατη νόσο.

Τα θερμά μας Συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Καλο παράδεισο γιατρέ

Related posts

Διπλή αυτοκτονία στο Λασίθι: Τι σημειώματα είχαν αφήσει οι 2 αστυνομικοί που βρέθηκαν απαγχονισμένοι

Έδινε «μάχη» με τον καρκίνο: Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος

Σοκ στην Κέρκυρα: Έπεσαν από το μπαλκόνι ένα παιδάκι 1,5 ετών και ένας 20χρονος