Η Εκκλησία αφόρισε τον γνωστό θεολόγο Ανδρέα Πιτσιλλίδη

Ο λόγος του αφορισμού του θεολόγου, πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Πιτσιλλίδη, ήταν οι θέσεις του για θέματα όπως οι εκτρώσεις και η ομοφυλοφιλία.

Την ποινή του αφορισμού επέβαλε στον θεολόγο, πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Πιτσιλλίδη, επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου.

Αφορμή, οι απόψεις του για θέματα όπως αυτά των εκτρώσεων, της Εξομολόγησης, της Θείας Ευχαριστίας και της ομοφυλοφιλίας, για τα οποία η Εκκλησία της Κύπρου διαπίστωσε ότι στις θέσεις του υπάρχουν «κακοδοξίες, εσκεμμένες παρερμηνείες, διφορούμενες ερμηνείες και απαξιωτικό τρόπο».

Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης, δήλωσε ότι θα κάνει έφεση στην Ιερά Σύνοδο.

«Παλιόπαιδο» τον είχε χαρακτηρίσει ο Αρχιεπίσκοπος 

Σε ανακοίνωση η Συνοδική Επιτροπή, αναφέρει ότι «η αποκοπή του Ανδρέα Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας ισχύει μέχρις ότου,ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και κακοδοξίες του και ζητήσει τοέλεος του Θεού».

Ο Α. Πιτσιλλίδης δήλωσε ότι ο Μητροπολίτης Πάφου τον αντιμετώπισε με «ύφος δικαστή», ότι «ντρέπεται», που ανήκει στην Εκκλησία και πρόσθεσε ότι δύο τουλάχιστον μητροπολίτες, τους οποίους δεν κατονόμασε, δεν συμφωνούν με την εις βάρος του απόφαση. Σε ερώτηση, τι σημαίνει ο αφορισμός, απάντησε ότι «πρακτικά εννοούν ότι δεν μπορώ να κοινωνώ».

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ο Αρχιεπίσκοπος είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων «παλιόπαιδο» τον κ. Πιτσιλλίδη. Ο τελευταίος από την πλευρά του, σε πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές άφησε αιχμές εναντίον του Αρχιεπισκόπου. 
[πηγή]

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα