Η απόκοσμη φωτογραφία που καθηλώνει: Κρύφτηκε ο ήλιος από την φωτιά στην Λαμία – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στη Λαμία από πυρκαγιά που έκαψε σπίτια και απειλεί ολόκληρες συνοικίες από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η πρώτη εστία φέρεται να ξεκίνησε από τη συνοικία του Αφανού, στιγμιαία (!) βρέθηκε στο Κάστρο και στη συνέχεια αφού έκαψε σπίτια και αποθήκη, κατευθύνθηκε πίσω από το νεκροταφείο της Ξηριώτισσας φτάνοντας βόρεια της Νέας Μαγνησίας.

Κρύφτηκε ο ήλιος από την φωτιά

Οι εικόνες τρομακτικές από την ένταση της πυρκαγιάς που βρήκε τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να καταστρέψει ότι βρει μπροστά της.

Εν τω μεταξύ μήνυμα τους 112 στους κατοίκους της Λαμίας εστάλη πριν από λίγο να εκκενώσουν όσοι βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πολής και να κατευθυνθύν προς το κέντρο και τα νότια.

«Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές και από αέρος 2 PZL, 4 Air Tractors και ένα ελικόπτερο S-64.

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Δείτε το video

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα