Γύρισαν την πλάτη στον Τσίπρα οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη – Δεν αναγνωρίζουμε Βόρεια Μακεδονία

Επιχειρηματίες Θεσσαλονίκης – Δεν αναγνωρίζουμε Βόρεια Μακεδονία – Δεν θα πάμε σε αυτή την χώρα – Όχι στην αποστολή στα Σκόπια

Μια ημέρα μετά το «όχι» των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για την επιχειρηματική αποστολή μαζί με τον Τσίπρα στα Σκόπια ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στην υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επειδή ο φορέας δεν θα μεταβεί στο επιχειρηματικό ταξίδι στα Σκόπια με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απαντώντας «Enterprise Greece», τον φορέα που συντονίζει την αποστολή του πρωθυπουργού στα Σκόπα, ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει.
Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά.

Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Δείτε την συνέντευξη του κ. Ζορπίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas, όπου εξηγεί την απόφαση του Επιμελητηρίου να μην μεταβεί στα Σκόπια:

Πηγη: hellas-now.com

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα