Γιώργος Σαμαράς: «Στην Τουρκία νιώθω σαν στο σπίτι μου – Η ένταση είναι μόνο στην πολιτική»

Σαν στο σπίτι του λέει πως αισθάνεται στην Τουρκία ο Γιώργος Σαμαράς, που είναι παίκτης της Σαμσουνσπόρ από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, πως πάσχισε να προσαρμοστεί στην κουλτούρα που ήταν ξένη στον ίδιο, τόσο στην Ολλανδία, όσο και στην Αγγλία.

«Αλλά στην Τουρκία, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, άρχισαν να νιώθω σαν στο σπίτι μου», συμπλήρωσε, ενώ συνέχισε επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά, αλλά και πως οι διαφορές είναι μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

«Με καλωσόρισαν στην Τουρκία. Δεν ανησυχούσα πριν έρθω. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους Τούρκους και τους Ελληνες. Η ένταση είναι εντελώς πολιτικής φύσης», δήλωσε.

«Εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με τον ίδιο τρόπο. Τα φαγητά και η μουσική μας είναι σχεδόν ίδια. Οταν ταξιδεύω στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη ή τα Αδανα, βλέπω πράγματα παρόμοια με εκείνα που έχω δει στην Ελλάδα. Είμαστε γείτονες και υπάρχουν πολλά κοινά», ανέφερε επίσης.

Ενα από αυτά βέβαια είναι ότι οι Τούρκοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο όσο και οι Ελληνες, πρόσθεσε. Ακόμα, ο Σαμαράς δήλωσε υποστηρικτής της Φενέρμπαχτσε, ωστόσο σημείωσε ότι ο καλύτερος παίκτης στην Τουρκία είναι ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, της Μπεσίκτας.

Πηγή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα