«Για να μη χάνετε τον καιρό σας»: Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο

Ο καιρός θα είναι ήπιος τις επόμενες ημέρες, με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να αγγίζουν τα 8 μποφόρ, είναι τα καιρικά φαινόμενα που επικρατήσουν μέχρι και τις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο καιρός θα είναι καλός όλη την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ κανονικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τον Δεκαπενταύγουστο, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Όπως, από το Σάββατο και μετά θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι και αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ειδικότερα, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, σήμερα, Δευτέρα, ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, ενώ στο Ιόνιο θα είναι 6-7 μποφόρ.

Αύριο, Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στους 33 βαθμούς Κελσίου με βόρειους ανέμους σε θάλασσα και ξηρά 5-7 μποφόρ και έως 7 στο Αιγαίο, ενώ ακόμα χαμηλότερη θα είναι την Τετάρτη, με μέγιστη θερμοκρασία τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι την Τετάρτη θα είναι βόρειοι 4-5 μπορόφ σε Ιόνιο και ξηρά και 7-8 στο Αιγαίο.

Ο υδράργυρος αρχίζει σταδιακά να ανεβαίνει ξανά από την προσεχή Πέμπτη, με 34 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία και ανέμους βόρειους 4-5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά, και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία παραμένει σε σταθερά επίπεδα την Παρασκευή και το Σάββατο με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι την Παρασκευή θα είναι εντάσεως 4-5 μποφόρ και Ιόνιο και ξηρά, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν 5-7 και στην Κάρπαθο 7 μποφόρ.

Το Σάββατο η ένταση των ανέμων ενισχύεται σε 7-8 μποφόρ σε Αιγαίο, Εύβοια, Βοιωτία και Αττική, γεγονός που καθιστά την ημέρα κρίσιμη με αυξημένες πιθανότητες για την εκδήλωση πυρκαγιών ιδίως στις συγκεκριμένες περιοχές και συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αλλά αισθητή άνοδο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 35 βαθμούς Κελσίου και την Τρίτη και την Τετάρτη 36 βαθμούς, αλλά οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και εξαιρετικά ισχυροί, εντάσεως 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και στις περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας, Αττικής και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Δείτε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»