Γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο: Διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ έσωσαν έγκυο και το παιδί της – Το δημόσιο ευχαριστώ

Συγκινούν με τον ηρωισμό τους οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μετέφεραν έγκυο γυναίκα από την Κάρπαθο στην Αθήνα και κατά τη διάρκεια της διακομιδής γέννησε και έφερε στη ζωή ένα κοριτσάκι.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ του Σαββάτου όταν το ΕΚΑΒ εκλήθη για επείγουσα αεροδιακομιδή εγκύου με επιπλοκές από την Κάρπαθο. Λόγω της κακοκαιρίας δεν κατέστη δυνατό το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Ρόδο αλλά ούτε και στην Κρήτη.

Έπειτα το αεροσκάφος C-27 κατευθύνθηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιχειρώντας προσγείωση χωρίς επιτυχία


Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος όπου ενεργοποιήθηκε το ιατρείο του ΕΚΑΒ και σταθεροποίησε την έγκυο. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής της το νοσοκομείο «’Ελενα», η γυναίκα έφερε στον κόσμο το υγιέστατο κοριτσάκι.

Όπως είπαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον Alpha επρόκειτο για μια από τις πιο δύσκολες αποστολές λόγω του καιρού. «Ήταν ακραίο. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την μητέρα και να την ετοιμάσουμε για το χαρμόσυνο γεγονός. Ήταν πολύ δύσκολο να την ηρεμήσουμε και δεν ξέραμε που να προσγειωθούμε», είπαν.

Τα εύσημα στους διασώστες του ΕΚΑΒ απένειμε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Related posts

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό

Ραγίζουν καρδιές στην Κρήτη: Ο 17χρονος γιος τους “έφυγε” σε τροχαίο & γέμισαν μηνύματα τη στάση να θυμούνται όλοι

Θρήvoς στην Αστυνομία: Πέθανε μπροστά στον άντρα της 46χρονη αξιωματικός, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού