«Φταίει το Λιμενικό…»: Ο Κρίτων Αρσένης βρήκε τον ένοχο για την τραγωδία στην Πύλο

Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης, όπου κατήγγειλε μάλιστα:“Oι άνθρωποι μας είπαν ότι ενώ τους τραβούσε το λιμενικό, ξαφνικά χωρίς να το καταλάβουν και οι ίδιοι, ενώ η θάλασσα ήταν ίσια (σ.σ. εννοεί μπουνάτσα), αναποδογύρισε το πλοίο”. Ποιος του το είπε δεν μας είπε. Αλλά η κοτσάνα είναι ουρανομήκης.

Τι αναφέρει το Λιμενικό;

Και είναι κοτσάνα ουρανομήκης, γιατί όλες οι μαρτυρίες επιβεβαιώνουν, ότι το Λιμενικό δεν τραβούσε τη βάρκα, αλλά παρακολουθούσε από απόσταση την πορεία του.

Η απάντηση του Λιμενικού: Όταν χθες το βράδυ κατάφερε και έφτασε (το ψαράδικο) το περιπολικό σκάφος το δικό μας, του αρνήθηκαν τη συνδρομή. Εμείς παραμείναμε στο σημείο (εκεί), ώστε εάν τυχόν γίνει το οτιδήποτε να είμαστε εκεί για να μπορέσουμε να επέμβουμε. Και έτσι καταφέραμε και σώσαμε 104 ανθρώπους, επειδή παρ’ όλη την αντίδραση τους, παραμείναμε εκεί για τη δικιά τους προστασία.

Το λέει και ο διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος, που μόνο συμπάθεια δεν έχει για το Λιμενικό: Το ελληνικό λιμενικό γνώριζε από χθες το μεσημέρι για την βάρκα και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΩΣΕ! Μάλιστα το παράκτιο περιπολικό σκάφος του λιμενικού (Π.Π.Λ.Σ.) έφτασε δίπλα και απλά τους κοιτούσε! Η δικαιολογία; Οι πρόσφυγες δεν ήθελαν να διασωθούν!

Ποιος είναι ο μόνος που ισχυρίζεται ότι το Λιμενικό τραβούσε το ψαράδικο; Ο Κρίτων Αρσένης. Γιατί το λέει. Γιατί θέλει σώνει και καλά να αποδώσει ευθύνες στο ελληνικό κράτος για την τραγωδία. Για λόγους ιδεοληψίας. Η καταγγελεία του δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν.

Όπως σημείωσε ο Κρίτων Αρσένης που θα μπορούσε να είναι επίτιμο μέλος της στήλης η “κοτσάνα της ημέρας”, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, “την ώρα που τους τραβούσε το λιμενικό, τους είχε δέσει με ένα σκοινί, μετά από λίγο ξαφνικά αναποδογύρισε το πλοίο, χωρίς να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πώς. Δεν φαίνεται να έχει γίνει μετακίνηση γιατί οι άνθρωποι δεν χωρούσαν να μετακινηθούν. Δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες”.

Δηλαδή ο δαιμόνιος Κρίτων Αρσένης που γνωρίζει και από θάλασσες και είναι γνωστής ναυτοσύνης, δίνει ερμηνεία και του πώς μπάταρε το σκάφος.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, που μίλησε στην ΕΡΤ, το αλιευτικό έμεινε ξαφνικά χωρίς μηχανή και “μετά από λίγο μετακινήθηκαν οι άνθρωποι που ήταν μέσα … άλλαξε το κέντρο βάρους και έτσι έγινε το μοιραίο”. Αλλά τι ξέρει αυτός από θάλασσες. Εδώ ο Κρίτων έδωσε άλλη εξήγηση. Τον αξιωματικό του Λιμενικού θα πιστεύψουμε;

“Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο έγκλημα. Έχουμε μια πολιτική, η οποία με φράκτες, pushbacks και … στέλνει τους ανθρώπους που θέλουν να σώσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, να παίρνουν τις πιο επικίνδυνες δυνατές διαδρομές για να φτάσουν σε έναν ασφαλή τόπο. Αυτά τα εγκλήματα ξέραμε ότι θα συμβούν με αυτές τις πολιτικές και ζητάμε να σταματήσει η υποκρισία ανθρώπων που συνεχίζουν να στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, ενώ έρχονται εδώ πέρα να συμπαρασταθού ή να λένε πως είναι θλιμένοι.

Αν έχουν μετανιώσει για αυτό που γίνεται, ας σταματήσουν τις πολιτικέςν που το προκαλούν”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του TPP, αν το λιμενικό ήταν παρών όταν οι άνθρωποι έπεφταν στη θάλασσα, ο Κ. Αρσένης επιβεβαίωσε πως αυτό λένε οι πρόσφυγες. “Μας είπαν ότι πρώτα τους έδεσε το λιμενικό και μετά -δεν ξέρω αν ήταν λεπτά ή δευτερόλεπτα- έγινε το αναποδογύρισμα τους σκάφους και σώθηκαν αυτοί που ήταν στην κορυφή”.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα