Φοιτήτρια στη Ρωσία ρίχνει χλωρίνη στα παντελόνια αντρών στο μετρό επειδή «κάθονταν με ανοιχτά πόδια»

Καμπάνια κατά του manspreading -τη συνήθεια των αντρών να κάθονται στα μέσα μεταφοράς έχοντας ανοιχτά τα πόδια- ξεκίνησε μια φοιτήτρια από τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας χλωρίνη για τον σκοπό της. 

Σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, η 20χρονη Anna Dovgalyuk φαίνεται να ρίχνει χλωρίνη πάνω στα ρούχα διαφόρων αντρών μέσα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στο σημείο του καβάλου, αφού η ίδια πιστεύει πως το manspreading είναι «αηδιαστική συνήθεια».

Η 20χρονη, σε δηλώσεις της, υπερασπίζεται την ιδέα της εξηγώντας ότι με τον τρόπο αυτό «όχι μόνο καταφέραμε να πατάξουμε αισθητά το manspreading αλλά και να μαρκάρουμε όσους το κάνουν με ολόιδια σημάδια. Οπότε όλοι μπορούν αμέσως να καταλάβουν ποιο σημείο του σώματος ελέγχει τη συμπεριφορά αυτών των αντρών».

Όπως αναφέρει, το μείγμα το οποίο χρησιμοποιεί είναι 30 φορές πιο δυνατό από εκείνο που βάζουν οι νοικοκυρές όταν κάνουν μπουγάδα και αποχρωματίζει το ύφασμα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, αφήνοντας ανεξίτηλους λεκέδες.

Αναφορικά με το βίντεο αναφέρει πως το αφιερώνει «σε όλους άντρες» οι οποίοι θεωρούν το manspreading φυσιολογική συμπεριφορά και ισχυρίζεται ότι ενεργεί «εκ μέρους όλων όσοι αναγκάζονται να το ανέχονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Βέβαια πολλά μέσα ενημέρωσης την κατηγορούν ότι το βίντεο με τη χλωρίνη είναι στημένο και πως χρησιμοποίησε ηθοποιούς, κάτι που η ίδια, ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έως τώρα κανένας από τους επιβάτες στους οποίους έριξε χλωρίνη δεν έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της. «Δεν νομίζω πως ο κόσμος θα πάει στην αστυνομία για ένα τζιν παντελόνι», υποστηρίζει η ίδια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή

Related posts

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση – Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη