«Έβαζε το χέρι μέσα και τα δάκτυλα του»: Η καταγγελία φωτιά για τον Πατέρα Αντώνιο που ανοίγει νέα δεδομένα

Όσα είπε ο 19χρονος αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, το «όχημα» για να βρεθεί ποινικά εμπλεκόμενος ο Πατέρας Αντώνιος, ο οποίος είναι υπόλογος για πράξεις ασέλγειας και κακοποίησης.

Η μαρτυρία του 19χρονου

Παράλληλα, με βάση τις καταθέσεις δύο ακόμη τροφίμων, τις οποίες φέρνει επίσης στο «φως» το iEidiseis, ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται ύποπτος και θα δώσει επίσης ανωμοτί εξηγήσεις, την ίδια ημέρα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για ηθική αυτουργία σε κακοποιητικές συμπεριφορές και βαναυσότητες, στις οποίες φέρονται ότι, υπέβαλαν τον 19χρονο, αλλά και άλλα παιδιά της Κιβωτού, επτά πρώην και νυν εργαζόμενοι της Κιβωτού.Οι επτά πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού έχουν κληθεί με τη σειρά τους να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι, για κακοποιητική συμπεριφορά σε ανηλίκους,Οι άλλες δύο καταθέσεις που «καίνε» τον πατέρα Αντώνιο αφορούν δύο ακόμα τροφίμους, συγκεκριμένα έναν 18χρονο, που πλέον ζει και εργάζεται στην Ολλανδία και έναν 15χρονο. Τα δύο παιδιά περιγράφουν βαναυσότητες εναντίον τροφιμων.Ο 18χρονος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι έφαγε άγριο ξύλο, μετά από ένα περιστατικό κλοπής χρημάτων στην Κιβωτό, λέγοντας πως αν και ήταν πολύ τραυματισμενος, δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Αναφέρει

«Eνα βράδυ, εκεί που κοιμόμουν, ο Α. και ο Π. ξεκλείδωσαν την πόρτα μπήκαν μέσα, έκλεισαν την πόρτα και τα παράθυρα και τότε έφαγα πάρα πολύ άγριο ξύλο, όχι απλά μπουνιές και κλωτσιές, σφαλιάρες, αλλά με κοπάναγαν με σανίδες και με πέτρες, που έπαιρναν στα χέρια τους και με χτυπούσαν στα χέρια μου, στο στήθος στην πλάτη και στο πρόσωπο με μπουνιές. Δεν ξέρω πόση ώρα έτρωγα ξύλο, αλλά πίστευα ότι, εάν με χτύπαγαν κι άλλο θα πέθαινα».

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι, ενώ ο 18χρονος παραδέχεται σε σημείο της κατάθεσης του ότι, όταν ήταν στη Δομή των Ιωαννίνων είχε πει σε απομόνωση, επειδή τον είχαν πιάσει να κάνει χασίς με άλλα παιδιά, ο αστυνομικός που του παίρνει κατάθεση δεν τον ρώτησε ποιός ήταν ο προμηθευτής των ναρκωτικών.

«Οταν ήμουνα στα Γιάννενα είχα μπει κι εγω σε απομόνωση, επειδή με είχαν πιάσει με κάτι άλλα παιδιά, να κάνω χασίς. Τα άλλα παιδιά τα είχαν πάει σε αλλες δομές, ενώ εμένα με είχαν βάλει σε απομόνωση με απόφαση του Π. για 8 μήνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί περίπου 30 καταθέσεις.

Η κατάθεση του 19χρονου

Ο 19χρονος που περιγράφει όσα φρικτά φέρεται να βίωνε στην Κιβωτό του Κόσμμου έδωσε μέχρι τώρα δύο καταθέσεις.

Η πρώτη, δόθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022, στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Η δεύτερη κατάθεση, όπου ο 19χρονος επαναλαμβάνει όσα είπε στην πρώτη, δόθηκε την 1η Δεκεμβρίου στην Εισαγγελέα Ανηλίκων Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή.

Ο 19χρονος, μπήκε μαζί με τον αδελφό του στο παράρτημα της Κιβωτού, στην Αθήνα όταν ήταν 6 με 7 χρονών και φιλοξενήθηκε, όπως λέει, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρει, η μητέρα του πήρε αυτόν και τον αδελφό του στο στο σπίτι, όταν πήγαινε στην πέμπτη Δημοτικού.

Ωστόσο αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Κιβωτό ένα χρόνο αργότερα, επειδή η μητέρα τους δυσκολευόταν να τα καταφέρει.

Στην κατάθεση του περιγράφει ότι, ενώ βρισκόταν εκτός Δομής της Κιβωτού στην Αθήνα κι ενώ φοιτούσε τότε στην Τρίτη Γυμνασίου, ο Πατέρας Αντώνιος τον έπεισε ότι, η Αθήνα δεν είναι γι΄αυτόν καλή και τον έπεισε να επιστρέψει στην Κιβωτό, με την υπόσχεση να του βρει δουλειά, για να φτιάξει το μέλλον του.

Του υποσχέθηκε επίσης ότι, θα βοηθούσε παραπάνω και τη μαμά του, δίνοντας της κάποιο επίδομα, ενώ θα στήριζε και τον αδελφό του, βρίσκοντας του δουλειά, αλλά όπως αναφέρει ο αδελφός του δούλεψε στα υπόγεια της Κιβωτού.

Καταθέτει:

«Kάπως έτσι με έπεισε να ξαναγυρίσω στην Κιβωτό. Δηλαδή η επιστροφή μου στην Κιβωτό ήταν κάπως σαν δική μου συμφωνία με τον πάτερ και την επιμέλεια την είχε κανονικά η μητέρα μου».

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, παρά το ότι, περιγράφει ένα πολύ σκληρό καθημερινό πρόγραμμα.

Αναφέρει:

«Τους πρώτους δύο μήνες δύο μήνες στο Βόλο ήμουν απομονωμένος από τα υπόλοιπα παιδιά και εκανα το πρόγραμμα μου, δηλαδή δουλειά και σχολείο. Τότε άρχισα να έρχομαι και πιό κοντά με τον πατέρα Αντώνιο. Οταν ερχόταν στο Βόλο με έπαιρνε στις βόλτες μαζί του και περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί…»

Όπως αναφέρει στη συνέχεια αρχές Σεπτεμβρίου 2020 πήγε στη δομή της Καλαμάτας, όπου άρχισαν τα “περίεργα”:

«Aυτό, που δεν μου άρεσε ήταν ότι, όσο πλησίαζα τον Πατέρα Αντώνιο και δενόμουν μαζί του είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες».

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Aς πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε στιγμή ήμασταν μαζί και σηκωνόμουνα να φύγω, καθώς έφευγα, μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι σαν χούφτωμα. Ενώ δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω, γιατί και στο μπάσκετ το έκανε αυτό. Αυτό γινόταν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην αρχή, δηλαδή τις δύο πρώτες βδομάδες. Μετά γινόταν πέντε φορές τη μέρα, μέχρι που έφτασε να γίνεται περίπου 15 φορές τη μέρα. Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο, που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που παιζαμε στο νερό, πνιξίματα – πατητές, ο πάτερ Αντώνιος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε ότι, με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου και να μου πιάνει τον ποπό. Στην αρχή προσπαθούσα να το δικαιολογήσω από την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ηξερα πως να τον αντιμετωπίσω. Και αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός, το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα δέκα φορές. Εξαιτίας αυτού δεν ήθελα να μπαίνω στη θάλασσα. Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Επίσης εκείνο το διάστημα στην Καλαμάτα μας πήγαινε εκδρομές. Σε μία από αυτές τις εκδρομές, ενώ είχαμε πάει στη Μονεμβάσια, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε, ήταν σίγουρα πριν τα Χριστούγεννα του 2020, ίσως να ήταν και μέσα στο Νοέμβριο τα βράδια πήγαινε στο δωμάτιο του να του κάνω παρέα. Εκεί κατάλαβα ότι, κάτι τρέχει. Καθώς βλέπαμε τηλεόραση, ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος στο κρεββάτι του κι εγω στο πάτωμα, μου χάιδευε το κεφάλι, την πλάτη και κάποια τιγμή έβαλε τα δάχτυλα του στα ρουθούνια μου. Εγώ φρίκαρα και τραβήχτηκα αμέσως και λέγοντας ότι, νυστάζω, έφυγα από το δωμάτιο του…»

Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 ο Πάτερ Αντώνιος έκανε χειρουργείο στη μέση και όπως αναφέρει ο 19χρονος, επειδή ήθελε ένα παιδί να τον βοηθάει, του ζήτησε να έρθει στην Αθήνα.

Kαταθέτει:

«Eγώ έμενα σε ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά σχεδόν όλη την ημέρα ήμουν στο δωμάτιο του πάτερ μαζί του, για να τον φροντιζω. Μετά την πρώτη εβδομάδα είχε αρχίσει, όταν ήμασταν σε αυτό το δωμάτιο, να μου χαιδεύει την πλάτη μέσα από την μπλούζα, πολλή ώρα. Μιά μέρα, όπως μου χάιδευε την πλάτη, έβαλε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου και μου έπιασε τον ποπό μου. Εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα, τα είδα όλα μαύρα, έμεινα ακίνητος και η μπλούζα μου είχε γεμίσει ιδρώτα. Αυτός εκμεταλλεύτηκε την αντίδραση μου, που δεν εκανα τίποτα και το συνέχισε. Ετσι το ίδιο έκανε και δεύτερη και τρίτη φορά. Την επόμενη φορά πήγα αποφασισμένος να μην με αγγίξει καθόλου. Με τραβούσε συνέχεια κοντά του κι εγω τραβιόμουν, χωρις να του πω κάτι και μού΄πε: Σήκω φύγε”. Την επόμενη μέρα που πηγα στο δωματιο του, άλλαξε τη συμπεριφορά του, με έβριζε, μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά, με αγριοκοιτούσε λέγοντας με συνεχώς “βλάκα” και “ηλίθιε”, ενω με έστελνε για δουλειές στο υπόγειο”.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι, η συμπεριφορά του Πατρός Αντωνίου δεν ήταν σωστή ούτε με τους τρεις ανθρώπους, που είχε κοντά το, τον Π. τον Α και τον Π. τους οποίους αποκαλούσε «βλάκα» και «ηλίθι»”, ενω ποτέ δεν έβγαζε και δεν έβαζε μόνος του τα παπούτσια και τις κάλτσες του.

Ενώ τόνισε:«Hθελε να τον υπηρετούν»!

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα