«Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα»: Ο Μπέος ξεκινά να στολίζει με… χριστουγεννιάτικα τον Βόλο ενώ περιμένει νέα κακοκαιρία μετά τον Daniel

Για το πόσιμο νερό στον Βόλο, εκείνους που «παίζουν» με τον πόνο των πληγέντων από την κακοκαιρία αλλά και τα Χριστούγεννα μίλησε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Αχιλλέας Μπέος.

«Τα νερά της Μαγνησίας όσο και αν αντλούμε το νερό επιστρέφει πίσω. Πλέον τα εδάφη της Μαγνησίας και γύρω γύρω δεν μπορούν να δεχτούν ούτε μια σταγόνα νερό. Είναι τέτοια η κατάσταση και αλίμονο αν ξαναβρέξει» είπε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, λίγο πριν ενημερώσει ότι αρχίζει από βδομάδα ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πόλη.

Ετοιμάζει τον Βόλο για τα Χριστούγεννα

Ο Αχιλλέας Μπέος ξεκίνησε μιλώντας για τη λίμνη Κάρλα, που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ. «Έχει δημιουργηθεί μία νέα λίμνη δίπλα από την Κάρλα και χρειαστεί ίσως και 3 χρόνια να φύγει αυτό το νερό που μέσα έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα, μαντριά κ.λπ και έχει φυσικά τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Λάρισας που δεν λειτούργησε. Θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον κ. Καλογιάννη, όταν χαλάει ο βιολογικός, τα λύματα πάνε στον Πηνειό και μετά στο Αιγαίο, στη θάλασσα. Εδώ υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα» σημείωσε κατά την συνέντευξη τύπου ο Αχιλλέας Μπέος.

«Σήμερα με στοιχεία και έγγραφα κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν ψάχνω να βρω κάποιος υπεύθυνο αλλά να σταματήσει αυτό το έγκλημα δηλαδή αν είναι δυνατόν μία περιοχή που έχει μια δύσκολη κατάσταση, παίρνουμε αυτή την κατάσταση και τη μεταφέρουμε σε έναν αστικό χώρο όπως είναι ο Βόλος κι μολύνουμε τον Παγασητικό; Γατί αυτό έχει γίνει. Ο Παγασητικός τουλάχιστον μέχρι την Αγιά είναι ακατάλληλος. Τα λύματα αυτά περίπου 700. 000 κυβικά την ημέρα έχει ροή αυτά τα τοξικά λύματα δίπλα από την Κάρλα προς τον Παγασητικό. Στον Παγασητικό δεν είναι μόνο τα λύματα αυτά, υπάρχουν και ακάθαρτα από τα μαντριά, ψόφια πρόβατα και όλα αυτά δημιουργούν μία επικίνδυνη κατάσταση για τα νερά» είπε μεταξύ άλλων.

Τόνισε δε, ότι «οι δείκτες του έχουν πάνω από 300.000 ολικά κολοβακτηρίδια, εντερόκοκοι και Ε.Coli. Υπάρχει μεγάλο μικροβιακό φορτίο. Το νερό στις αλυκές είναι μη πόσιμο», όπως διευκρίνισε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Για την επόμενη εβδομάδα ο δήμος Βόλου θα δίνει δωρεάν νερό κάθε μέρα μεσημέρι και απόγευμα», όπως είπε ενώ ζήτησε από τους πολίτες «να μην ακούνε κάποιους περίεργους τύπους, χαβαλές, που εκτός από φλώροι είναι και νούμερα, που δημιουργούν αναστάτωση σε κόσμο που έχει πόνο».

«Εδώ μιλάμε για μεγάλη αλητεία», είπε ο Αχιλλέας Μπέος αναφερόμενος σε δηλώσεις που έγιναν ότι το νερό στον Βόλο δεν ήταν πόσιμο και πριν την κακοκαιρία.

«Είπαν ότι πάνω από 2 χρόνια θα χρειαστεί ο Βόλος να σταθεί στα πόδια του. Τι λέτε βρε γελοίοι; Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα» είπε ο Αχιλλέας Μπέος. «Ποιος σας ρώτησε; Με τι γνώσεις κοπρίτες, σπέρνετε ανησυχίες στον κόσμο; Τη Δευτέρα ξεκινάει ο στολισμός της πόλης. Νούμερα, φλώροι που σας ανέχονται κάποιοι. Αρκετά. Μην ασχολείστε. Πέστε ό,τι θέλετε μην σπέρνετε προβληματισμούς στον κόσμο γιατί έχει περάσει πολλά.

»Όλες οι ζημιές και καταστροφές να μην καλυφθούν αλλά να γίνουν έργα αντάξια των προσδοκιών της πόλης, να γίνουν καινούρια και σταθερά και όλα αυτά χρειάζεται μια χρηματοδότηση», είπε ο Αχιλλέας Μπέος επιβεβαιώνοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε 14. εκ. ευρώ για αυτές τις «μικροδουλειές», όπως τις χαρακτήρισε.

Δείτε το video

Related posts

Νέος δυνατός σεισμός πριν από λίγο – Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία