Ετοιμος να ισοπεδώσει το Κόσοβο ήταν ο Βούτσιτς – Ετοιμαζόταν να στείλει στρατεύματα – Φοβήθηκαν οι Κοσοβάροι – Παρέμβαση ΗΠΑ

Πολλά πράγματα «βγαίνουν» στην φορά για το περιστατικό στις 26 Μαρτίου 2018,  όταν οι ειδικές δυνάμεις  των Κοσοβάρων συνέλαβαν ένα Σέρβο αξιωματούχο που είχε εισέλθει χωρίς την άδεια τους στην Μιτρόβιτσα.

Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις (ROSU) με μια επιχείρηση αστραπή την πριν λίγες ημέρες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο συνέλαβαν τον διευθυντή της σερβικής υπηρεσίας για το Κοσσυφοπέδιο- Μετόχια Μάρκο Ντιούριτς.

Την ίδια  στιγμή  οι αλβανικές αρχές στην Πρίστινα «έλαβαν την συμβουλή» από την αμερικανική πρεσβεία ότι η Σερβία είναι αποφασισμένη να στείλει στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο, αποκαλύπτει το σερβικό ΜΜΕ  Informer!

Από τη στιγμή που οι αμερικανικές «κεραίες» έπιασαν σερβικές ετοιμασίες στο Β’ σώμα του σερβικού στρατού «συμβούλευσαν» τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου να αποσύρει άμεσα την ειδική δύναμη  ROSU , και να απελευθερωθεί άμεσα ο Μάρκο Ντιούριτς.

Λίγο μετά ο σερβικός συναγερμός ακούστηκε μέχρι το Κόσοβο καθώς  σερβικά μαχητικά έφτασαν μέχρι τα σύνορα και προχώρησαν σε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, Γιοβάν Κριβοκάπιτς, είχε τονίσει ότι οι πτήσεις των μαχητικών πάνω από την περιοχή του Πρέσεβο, είναι μέρος των ασκήσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή και αυτές θα συνεχισθούν και αύριο….μόνο που δεν ήταν «άσκηση» αλλά πραγματική κινητοποίηση .

Καλά πληροφορημένες πηγές  αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Θάτσι και ο πρωθυπουργός Χαραντινάι άλλαξαν το αρχικό τους σχέδιο, διότι είχαν ανησυχήσει σοβαρά  για την αντίδραση του σερβικού κράτους.

Η πρόθεση των αρχών του Κοσσυφοπεδίου ήταν ο Μάρκο Ντιούριτς να παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον για 48 ώρες, ενώ οι άνδρες της δύναμης  ROSU θα στάθμευαν  στο βόρειο τμήμα για μεγάλο διάστημα.

Νωρίτερα η συνοριακή αστυνομία είχε απαγορεύσει  την είσοδο των υπουργών Άμυνας και Πολιτισμού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν και Βλάνταν Βουκουσάβλιεβιτς, οι οποίοι επισκέπτονταν σερβικά μοναστήρια.

Ένα τηλέφωνο όμως των Αμερικανών άλλαξε  τα πάντα.

Μερικές ώρες μετά, οι  αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών  ανέφεραν ότι  όντως  ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συνεχίζει την επιθετικότητα του  προς τα βόρεια, και το ίδιο βράδυ είχαμε «κίνηση» προς τα εμπρός  του Στρατού της Σερβίας προς το Κοσσυφοπέδιο!

Οι Αλβανοί κατανόησαν μέσω CIA ότι ο Βούτσιτς δεν αστειεύεται και ότι σε οποιαδήποτε στιγμή θα υπερασπιστεί σθεναρά τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο.

Έτσι οι αλβανικές μονάδες ( ROSU) αποσύρθηκαν  και απελευθερώθηκε  από τις φυλακές ο Djuric, ενώ Σερβικός Στρατός θα ξεκινούσε την εισβολή το αργότερο σε  20 ώρες . Οι Σέρβοι ήθελαν  να κατακτήσουν πλήρως το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Κατά το παρελθόν έτος, η CIA έχει καταλήξει σε πολλά συμπεράσματα και διαπιστώσεις , εκ των οποίων η πιο σοβαρή ήταν ότι ο Σέρβος πρόεδρος  είναι τελικά έτοιμος να χρησιμοποιήσει  στρατό στο Κοσσυφοπέδιο .

Έτσι τέλειωσαν όλα και η Σερβία εκεί που ήταν η «χαμένη» της υπόθεσης βγήκε διπλά κερδισμένη. Μήπως έπρεπε να κάνουμε  και εμείς το ίδιο με τους Τούρκους και την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας ; 

Πηγή: pentapostagma.gr

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα