«Έσπαγαν τα κόκκκαλα μόνα τους, έκανα ενέσεις κορτιζόνης, έπαθα σηψαιμία»: Ο Γολγοθάς του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Καλεσμένος στην εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου “EQ” στο Action24 βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σοβαρή περιπέτεια που αντιμετωπίζει με την υγεία του, νοσώντας από μυασθένεια Gravis.

Όσα είπε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

«Υπάρχουν πολλοί που πάσχουν από αυτοάνοσα και ειδικά από τη μυασθένεια Gravis. Δεν είναι πλέον τόσο σοβαρή όσο ακούγεται. Είναι κάτι που δεν φεύγει, πολεμιέται και μπορείς να ζεις με αυτό. Εγώ είναι σαν να μην το ‘χω, είμαι ειδική περίπτωση. Στο μόνο που φαίνεται είναι όταν μιλάω. Μερικές φορές χειροτερεύει, μερικές φορές φτιάχνει.

Αυτό συνδέεται με την κούραση. Εγώ ήξερα τι είχα. Όταν άρχισε να μου πέφτει το μάτι, κατάλαβα ότι πάσχω από τη μυασθένεια Gravis. Από την ίδια ασθένεια έπασχε και ο Ωνάσης. Εκείνη την περίοδο όμως πέθαινες από αυτό, σήμερα δεν πεθαίνεις.

Εμένα η ασθένειά μου δεν μου ξύπνησε υπαρξιακά ζητήματα, αυτά τα είχα ανέκαθεν όπως υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους. Όταν το πρωτοέμαθα, άρχισα να σκέφτομαι τα έργα μου. Πήρα πάρα πολλή κορτιζόνη, έσπαγαν τα κόκκαλα από μόνα τους, έπαθα σηψαιμία, έκανα εγχείρηση, δεν μπορούσα να περπατήσω. Όχι λόγο μυασθένειας άμεσα, λόγω υπερβολικής λήψης κορτιζόνης.

Λύγιζα από… μόνος μου, γιατί δεν μπορούσα να περπατήσω. Ουσιαστικά δεν λύγισα ποτέ, είχα δύο παιδιά στο σπίτι και με πήγαιναν όπου ήθελα. Αυτό κράτησε ένα δίμηνο, σιγά-σιγά άρχισα να βελτιώνομαι. Τώρα είναι σαν να μην το ‘χω. Τώρα είμαι μια χαρά. Με βοήθησε και η έλευση του γιου μου», είπε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Related posts

Έρχεται απότομη αλλαγή στο σκηνικού του καιρού: Το 48ώρο που θα θυμίζει φθινόπωρο – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Πριν ξεψυχήσει τους είπε μόνο μία λέξη: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Ντέμης Γεωργίου, έτσι ειδοποίησε για τον θάνατό της

Συγκλονίζει η κολλητή της Ντέμης: «Θα παντρευόταν σε 2 μήνες, αισθανόταν ότι κάτι θα πάθει»