Ερντογάν: «Με τον Τσίπρα θα διαπραγματευθούμε Αιγαίο, Θράκη, υφαλοκρηπίδα, κοιτάσματα – Θα τα βρούμε»

Τι κι αν σε λιγότερο από 24 ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στο φαραωνικού τύπου «παλάτι» του στην Άγκυρα η τουρκική κυβέρνηση  εξακολουθεί ακάθεκτη να προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει εκεί για να συζητήσει τα πάντα, δηλαδή εκείνα τα οποία οι Τούρκοι βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αυτό επιβεβαίωσε και πριν από λίγο ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Iμπραχιμ Καλίν, που δήλωσε πως αναμένουμε τον Τσίπρα για να τα βρούμε αναφέροντας ακόμη και την «τουρκική», όπως την αποκαλεί μειονότητα της Δυτ. Θράκης.

«Mε την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα , όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο TAP, Turkısh Stream, την “τουρκική” μειονότητα στη δυτική Θράκη, τη μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν.

Μετά τις δηλώσεις του ο  Iμπραχιμ Καλίν μια μέρα πριν την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και έπειτα από την συνέντευξη του στο πρακτορείο Anadolu, δήλωσε:

«Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Τσίπρας στο πρακτορείο Ανατολή πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση. Kαι πιστεύουμε πως θα μιλήσουμε σε αυτά τα πλαίσια.»

Μετά δεν παρέλειψε για να μην ξεχνιόμαστε, και τις γνωστές απειλές της, για να υποδεχθεί πιο θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαίωματα με την ίδια αποφασιστικότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο απο όπου και να γίνει.

Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους(!).

Η Τουρκία σήμερα στην περιοχή της Κύπρου πραγματοποιεί έρευνες στις περιοχές που τις έχουν παραχωρηθεί, προβλέπουμε πως θα ξεκινήσουν και γεωτρήσεις. Δεν θα δεχθούμε καμία ενέργεια που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας» κατέληξε ο  εκπρόσωπος Τύπου  του Τούρκου προέδρου.

Με λίγα λόγια η Άγκυρα έβαλε το περίγραμμα των συνομιλιών με ένα πρόθυμο Έλληνα πρωθυπουργό, που χαροποιεί την τουρκική πλευρά…

Πηγή

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα