Επιτέλους ευχάριστα νέα από τα παλικάρια μας: Η ελληνική ΕΜΑΚ έσωσε την 6χρονη αδερφή της μικρής Φατμά που έχασε νωρίτερα τη ζωή της

Η 7χρονη Φατμά δεν τα κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία όμως τα παλικάρια μας έφεραν καλά νέα!

Η διάσωση

Δύο διασώστες από την ελληνική ομάδα που βρίσκεται εκεί χώθηκαν στα χαλάσματα προσπαθώντας να ανασύρουν την 7χρονη που έχει παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα. Μίλησαν μαζί της και τους περιέγραψε την κατάστασή της. Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, οι διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Δεν μπορεί να κινηθεί αλλά έχει τις αισθήσεις του. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ του πρόσφεραν μια πρώτη βοήθεια. Είναι σε βάθος επτά μέτρων», είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος είναι μαζί με την αποστολή.

Ωστόσο, το παιδί που ήταν εγκλωβισμένο για πάνω από ένα 24ωρο δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Οι εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ να είναι με σκυμμένα κεφάλια και να βουρκώνουν συγκλονίζει. Την επόμενη στιγμή όμως, άπαντες σήκωσαν κεφάλι και συνεχίζουν να παλεύουν για να βγάλουν τον επόμενο, προσδοκώντας να είναι ζωντανός και να μην έχει την τύχη της 7χρονης.

Ο 50χρονος πατέρας ανασύρθηκε από την ελληνική ομάδα, ενώ η μητέρα φέρεται να είναι νεκρή.

Η ελληνική ΕΜΑΚ κατάφερε να σώσει το εξάχρονο αδερφάκι της Φατμέ
Πριν λίγο μπορεί η μικρή Φατμά να μην τα κατάφερε ωστόσο, νικήτρια βγήκε η αδερφή της. Η ελληνική ΕΜΑΚ κατάφερε μετά από τιτάνια προσπάθεια να βγάλει από τα συντρίμμια μίας πολυκατοικίας τη μικρή και τα δάκρυα της λύπης έδωσαν τη σκυτάλη στα δάκρυα της χαράς

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα