Επίδομα ανάσα 500 ευρώ: Τεράστια ανακούφιση για χιλιάδες Έλληνες, δες αν το δικαιούσαι

250 ευρώ είναι για τη μετακίνηση και 250 ευρώ για την στέγαση. Δικαιούχοι είναι 500 άνεργοι και οι αιτήσεις για το επίδομα γίνονται μέχρι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στη ΔΥΠΑ.

Αναλυτικά:

Παρατείνεται έως την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου και ώρα 23:59, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο καινοτόμο «Πιλοτικό Πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης» της ΔΥΠΑ.

Στόχος της δράσης είναι η επιδότηση της μετακίνησης ανέργων της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ανεργία, για εποχική εργασία στον πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για εργατικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα επιδοτήσει τα έξοδα μετακίνησης και στέγασης. Οι διαθέσιμες θέσεις ωφελουμένων είναι 500, ενώ η επιδότηση ανέρχεται σε έως 250 ευρώ για μετακίνηση και σε έως 250 ευρώ μηνιαία για στέγαση.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς και Γρεβενών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera
Επισημαίνεται ότι η έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο ΚΠΑ2 μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2023.

Το επίδομα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι ωφελούμενοι απασχολούνται, από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

Πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας με δράσεις παροχής οικονομικών κινήτρων για τη γεωγραφική κινητικότητα των ανέργων εργατών γης από την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους προς άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων των ανέργων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αποτελεί μία από τις περιοχές με την υψηλότερη ανεργία στη χώρα. Στη συγκεκριμένη περιοχή αρκετοί άνθρωποι είτε δεν μπορούν να βρουν εργασία, είτε εργάζονται περιστασιακά.

Επιπλέον, ο πρωτογενής τομέας απασχολεί εποχικά ένα υψηλό ποσοστό εργαζομένων που μετά την ολοκλήρωση της εποχικής αγροτικής εργασίας, δυσκολεύονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αποτέλεσμα να παραμένουν άνεργοι μέχρι την επόμενη αγροτική περίοδο. Δεδομένων των αυξημένων αναγκών σε εργάτες γης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης για τη συγκομιδή της ελιάς, που πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο, καθώς και της αδυναμίας κάλυψης των αιτούμενων θέσεων από τους εγγεγραμμένους ανέργους στις κατά τόπους Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ, κρίνεται αναγκαία η παροχή οικονομικών κινήτρων για τη γεωγραφική κινητικότητα ανέργων από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας -περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους- προς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης Η δράση θα περιλαμβάνει επιχορήγηση ποσού για έξοδα μετακίνησης και έξοδα μετεγκατάστασης.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ συνολικά για τα έξοδα μετακίνησης και στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ μηνιαίως, για τα έξοδα μετεγκατάστασης. Η διάρκεια της δράσης είναι τέσσερις (4) μήνες, από Οκτώβριο 2023 έως και Ιανουάριο 2024. Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος, θα ανέλθει συνολικά έως του ποσού των εξακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων (625.000,00€) ευρώ και οι θέσεις των ωφελούμενων στις 500.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα