Επεισόδια στου Ρέντη: Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου κατηγορούμενου (video)

Και εργαστηριακά ταυτοποιείται η συμμετοχή του 18χρονου που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, στα χέρια του νεαρού βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, στοιχείο που θα προσθέσει η αστυνομία στη δικογραφία, παρότι ο 18χρονος ομολόγησε ότι αυτός ήταν που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού.

Ο ένστολος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του.

Στο κάδρο των ερευνών και ο αδελφός του 18χρονου

Η έρευνα όμως συνεχίζεται και στο κάδρο μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός τους 18χρονου. Συγκεκριμένα, ο 16χρονος κλήθηκε για νέα κατάθεση και μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του “καθοδηγητή” που φέρεται να προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στην επίθεση και για την ταυτοποίηση άλλων ατόμων που επίσης συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο “καθοδηγητής” φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

O ρόλος του μάνατζερ του γνωστού τράπερ

Κατά τις ίδιες πηγές, πρόσωπο σημαντικό στην υπόθεση φαίνεται πως είναι και ο μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ. Ο μάνατζερ ισχυρίστηκε πως πήγε να αφήσει ένα πανό και έφυγε αλλά προκύπτουν κενά στο άλλοθί του.

Οι Αρχές έχουν λάβει υλικό για την πυρίτιδα και από αυτόν και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πάντως, θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον καθοδηγητή όσο και για άτομα τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία φαίνεται πως θέλει να φτιάξει μια “task force” για την υπόθεση και θα συγκεντρώσει την “αφρόκρεμα” της ασφάλειας ώστε να συνδράμουν στη διαλεύκανσή της.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα