Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Οι πρώτες δηλώσεις του αντιδήμαρχου Ζίτσας για την κακοποίηση του γαϊδουριού

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη
Στον ανακριτή για να απολογηθεί οδηγείται ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε γάιδαρο.

Ο άνδρας ισχυρίζεται πως δεν είχε καταλάβει ότι έσερνε το άτυχο ζώο με το αγροτικό του για περίπου ένα χιλιόμετρο, υποβάλλοντας το ζώο σε έναν απίστευτο βασανισμό ενώ οι αδιανόητες εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχουν οδηγήσει άτομα που δραστηριοποιούνται στην αυτοδιοίκηση να ζητούν την αποπομπή του.

Το περιστατικό συνέβη στο Γραμμένο Ιωαννίνων και ο αντιδήμαρχος συνελήφθη κατόπιν καταγγελιών κατοίκων που αντίκρισαν τον δρόμο πλημμυρισμένο με αίματα από το άτυχο γαϊδουράκι.

Τι ισχυρίζεται
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως «ο γάιδαρος είναι μια χαρά δεν έπαθε τίποτα και απομακρύνθηκε σε παρακείμενο κτήμα». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε πως έγινε ατύχημα και δεν κακοποίησε το ζώο, το οποίο, όπως είπε, έσερνε χωρίς να το αντιληφθεί. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια κατοίκων του Γραμμένου οι οποίοι είδαν τον δρόμο στο χωριό τους να πλημμυρίζει από αίματα. Η εικόνα στον δρόμο αρκετές ώρες μετά μαρτυρά όλα όσα υπέστη το ζώο, η τύχη του οποίου αγνοείται.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρουστάλη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με το τραγικό γεγονός.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος είναι κτηνοτρόφος και έχει στην κατοχή του πάρα πολλά ζώα, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Σχετικά με το ζώο που έσερνε ο αντιδήμαρχος, η πρόεδρος είπε πως δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν ζει: «Ζήτησα από την αστυνομία να πάμε να εξετάσουμε και με δικό μας γιατρό το ζώο» δήλωσε η ίδια και συμπλήρωσε πως εις βάρος του αντιδημάρχου έχουν γίνει καταγγελίες για κακοποίηση ζώων και μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς πέταγε τα υπολείμματα των ζώων όπου έβρισκε».

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»